Служител от "Южен" сяда в креслото на Кацарова

https://www.24chasa.bg/Article/1454289 www.24chasa.bg
Доц. Павлинка Кацарова подава оставка като кмет на район "Южен" днес. СНИМКА: Атанас Кънев

Служител от район "Южен" ще стане кмет на мястото на доц. Павлинка Кацарова, която днес ще депозира оставка пред местния парламент.

"Още не съм мислила кой ще ме смени", заяви вчера пред "Твоят Ден" тя.

Високопоставени източници от ГЕРБ твърдят, че постът ще бъде поверен на човек от самото кметство, но засега не казват името му.

В стола на подалата оставка кметица на район
В стола на подалата оставка кметица на район "Южен" доц. Павлинка Кацарова временнно ще седне служител на кметството. СНИМКА: Атанас Кънев

"Няма да чакам общинският съвет да ми гласува оставката. Тя влиза в сила след прочитането й от трибуната", посочи Кацарова, която си отива заради инцидент от 5 юли с две 12-годишни ученички. Те твърдят, че кметицата ги е блъснала със служебния си автомобил и си е тръгнала, което тя продължава да отрича. Момичетата са категорични, че ги е ударила и са си извадили медицински. В резултат на скандала от най-високо ниво в ГЕРБ са разпоредили в петък следобяд Кацарова да подаде оставка.

Тя обаче е категорична, че ще води серия дела, за да изчисти името си.

"Ще оспоря акта на полицията, защото той се базира само на показанията на децата и родителите им и в него има големи разминавания", категорична е Кацарова. Тя смята, че е оклеветена. "Нали разбирате, че оттук нататък всеки може да стане жертва въз основа на приказките на две малолетни деца", разсъждава бившата шефка на просветния инспекторат и университетски преподавател.

Вече е наела опитни юристи, които смятат, че обвиненията срещу нея трудно могат да издържат в съда.

"Главният въпрос е защо двете деца не са се обадили час и 40 минути след инцидента нито на родителите си, нито на тел. 112.

Случаят е станал в 17,45 ч, а те са отишли в Първо РУП чак в 19,15 ч и ги завел някакъв чичко по техния разказ, който не е влязъл с тях в полицията", разсъждава Кацарова.
Тя допълни, че в 19,30 ч линейка на Спешна помощ пристигнала, но екипът отказал да прегледа Михаела, защото й нямало нищо. След преглед установили, че и на Силвия й няма нищо. В журнала на Спешна помощ пише: "Не е губила съзнание", припомни досегашната кметица.

По-късно децата били заведени от родителите си в УМБАЛ, където също констатирали, че нямат телесни повреди, но Силвия твърдяла, че я боли глава.

"Ще докажа в съда, че съм права", пали се Кацарова.