Търсят купувач и на ВМЗ-Сопот

https://www.24chasa.bg/Article/1455294 www.24chasa.bg
Оферти за участие в конкурса за ВМЗ ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация.

Конкурс за продажба на ВМЗ - Сопот, обяви вчера агенцията за приватизация. Според одобрената от парламента стратегия до участие се допускат само стратегически инвеститори.

Те трябва да произвеждат отбранителна продукция, да са с права за износ, внос и трансфер на оръжие, а приходите им да са над 120 млн. лв. за последните 3 г. Кандидатите не трябва да имат задължения към бюджета и трябва да получат достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно".

Продажбата цели да осигури запазване и разширяване на предмета на дейност и погасяване на всички натрупани от ВМЗ публични задължения, обясниха от агенцията. С най-голяма тежест - 60%, при оценката на офертите ще е предложената цена. Инвестициите и запазването на персонала ще носят съответно 30 и 10%. Предложенията ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация. Депозитът за участие е 3 млн. евро.

Днес с работниците и ръководството на ВМЗ ще се срещнат министрите на икономиката Делян Добрев и на труда Тотю Младенов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.