Търсят купувач и на ВМЗ-Сопот

https://www.24chasa.bg/Article/1455294 www.24chasa.bg
Оферти за участие в конкурса за ВМЗ ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация.

Конкурс за продажба на ВМЗ - Сопот, обяви вчера агенцията за приватизация. Според одобрената от парламента стратегия до участие се допускат само стратегически инвеститори.

Те трябва да произвеждат отбранителна продукция, да са с права за износ, внос и трансфер на оръжие, а приходите им да са над 120 млн. лв. за последните 3 г. Кандидатите не трябва да имат задължения към бюджета и трябва да получат достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно".

Продажбата цели да осигури запазване и разширяване на предмета на дейност и погасяване на всички натрупани от ВМЗ публични задължения, обясниха от агенцията. С най-голяма тежест - 60%, при оценката на офертите ще е предложената цена. Инвестициите и запазването на персонала ще носят съответно 30 и 10%. Предложенията ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация. Депозитът за участие е 3 млн. евро.

Днес с работниците и ръководството на ВМЗ ще се срещнат министрите на икономиката Делян Добрев и на труда Тотю Младенов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец изхвърли книги до кофи за боклук и предизвика възмущението на потребителите в социалните мрежи. Вместо да ги запази и съхрани столичанинът явно е решил да освободи място за нещо по важно в жилището си от художествените

Навряха ми маркуч в за*ника! Скандалната изповед направи известната разложка кримка Сергей Шопов, по прякор Тони Измамата, пред шокираните погледи на магистратите от Софийския апелативен съд, видя "България Днес". Кримигероят от гърменското село Дъбница отдавна е напълнил полицейските сводки в района на Гоце Делчев и Разлог с палитра от

Фолклегендата Руси Русев стана учител! Изпълнителят на вселенския хит "На бургаската гара" преподава на деца в училище "Христо Ботев" в бургаския кв. Долно Езерово. "Започнах втора учебна година като вокален педагог. Музикалната ми кариера продължава - имам участия и концерти, опитват се да правя нови песни, но и искам да уча деца.