Търсят купувач и на ВМЗ-Сопот

https://www.24chasa.bg/Article/1455294 www.24chasa.bg
Оферти за участие в конкурса за ВМЗ ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация.

Конкурс за продажба на ВМЗ - Сопот, обяви вчера агенцията за приватизация. Според одобрената от парламента стратегия до участие се допускат само стратегически инвеститори.

Те трябва да произвеждат отбранителна продукция, да са с права за износ, внос и трансфер на оръжие, а приходите им да са над 120 млн. лв. за последните 3 г. Кандидатите не трябва да имат задължения към бюджета и трябва да получат достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно".

Продажбата цели да осигури запазване и разширяване на предмета на дейност и погасяване на всички натрупани от ВМЗ публични задължения, обясниха от агенцията. С най-голяма тежест - 60%, при оценката на офертите ще е предложената цена. Инвестициите и запазването на персонала ще носят съответно 30 и 10%. Предложенията ще се подават до 165-ия ден след обнародване на решението за приватизация. Депозитът за участие е 3 млн. евро.

Днес с работниците и ръководството на ВМЗ ще се срещнат министрите на икономиката Делян Добрев и на труда Тотю Младенов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорите от сериала "София ден и нощ" Митко и Коки страдат за изминалите звездни актьорски мигове, разбра "България Днес". Двамата мъжаги бяха засечени в столично заведение, където разговаряха и си припомняха за добрите стари времена, когато славата ги връхлетя покрай играта им в хитовия сериал и не можеха да се отърват от луди фенки.

Ръководството на "Левски" има намерение да глоби нападателя Жерсон Кабрал. Прчината е глупавият червен картон, който футболистът си изкара при загубата с 0:1 от "Черно море". След нея "сините" се смъкнаха на трето място в класирането на Първа лига. Той остави отбора си с 10 човека в 68-ата минута. Това стана,

Жители на столичният квартал Св. Троица запретнаха ръкави и използваха едни от последните слънчеви дни за да облагородят градинката пред кооперацията си. За да я запазят от евентуални посегателства съкооператорите са сложили и кашпи пред новата декоративна