Отровените жени със студено кафе с мляко са в добро общо състояние

https://www.24chasa.bg/Article/1456198 www.24chasa.bg

Стабилизирано е състоянието на натровените жени, пили студени кафе с мляко в благоевградски ресторант, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), цитирана от "Фокус".

В началото на следващата седмица ще станат ясни резултатите от лабораторните изследвания на обекта.

Вече е извършена щателна проверка на ресторанта. Общо трима представители на персонала и една студентка са се оплакали от стомашно-чревно неразположение след консумация на студената напитка, заради която се е наложило да бъдат приети в инфекциозното отделение на МБАЛ Благоевград.

От Регионалната здравна инспекция в Благоевград обясниха, че четиримата са в добро общо състояние, без температура, разстройство или други оплаквания, въпреки че все още са с повръщане.

Инспекторите на ОДБХ в Благоевград са взели проби от наличното в момента на проверката стерилизирано мляко за пиене. Взети са и проби за контрол на хигиената от машината за приготвяне, чашите за сервиране на напитката, работния плот и други.

На ресторанта е издадено предписание за извършване на основно хигиенизиране на хладилниците и контактните повърхности, както и да се учести мониторингът на температурата на съхранение на продуктите в обекта.