Депутатите пак отхвърлиха предложение за одит на „Екоравновесие“

https://www.24chasa.bg/Article/1457159 www.24chasa.bg

Народните представители за пореден път отхвърлиха предложение да бъде възложено на Сметната палата извършването на одит на общинското предприятие „Екоравновесие". То беше направено от независимия Георги Терзийски и депутатите от "Коалиция за България" Корнелия Нинова и Димитър Горов.

Заместник-председателят на групата на левите Михаил Миков предложи парламентът да възложи на Сметната палата одит на Центъра за градска мобилност, но това също беше отхвърлено.

Депутатите приеха предложения за попълване на състава на две парламентарни комисии. Заместник-председателят на "Коалиция за България" Петър Димитров предложи Андрей Пантев да попълни състава на комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите с оглед настъпили промени в състава на ПГ на Коалиция за България.

Заместник-председателят на "Коалиция за България" Ангел Найденов пък обяви предложението на левите за попълване състава в комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта - бившия заместник просветен министър Ваня Добрева. И двете предложения бяха приети със 126 гласа „за" и 4 - „въздържал се".

„Атака" предложи като точка в дневния ред законопроект за изменение и допълнение на Закона за ДДС, в който националистите предлагат да отпадне ДДС за дарителските есемеси. Предложението не беше прието от депутатите.Без обсъждания бяха приети процедурни правила във връзка с избора на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на Народното събрание. От общо гласували 98 народни представители, „за" гласуваха 97 и един „против".

Шефът на комисията по правни въпроси в парламента Искра Фидосова представи правилата за изслушване на кандидатите през 2012 г., част от които гласят: предложения за кандидати се правят от народни представители от 11 до 24 юли чрез деловодството, публично да се оповестяват документите и автобиографиите на кандидатите, в 14-дневен срок от публикуването на кандидатурата кандидатът представя декларация за имотното си състояние и произхода на имуществото си, както и представя концепция за работата си във Висшия съдебен съвет.

Народните представители се запознават с отчет за дейността на Съвета за електронни медии за периода от 1 юли 2011 г. до 31 декември 2011 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, като се започне от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до креативното, пише BBC. Централноамериканската страна Панама, която има близо 1000 потвърдени случая, обяви строга карантина

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени