Месар купи “Биндер”, проверяват го

https://www.24chasa.bg/Article/1459785 www.24chasa.bg
Отсечката Нова Загора - Твърдица - Елена бе една от възложените за ремонт на "Биндер".

Собственикът на производителя на птиче месо "Градус" Иван Ангелов е купил прочулата се преди 4 г. покрай скандалите в пътния фонд фирма "Биндер". Това стана ясно, след като Комисията за защита на конкуренцията публикува решение за самосезиране срещу "Биндер".

Причината е, че не е уведомена за сделката. Това е задължително, когато придобиваното предприятие има годишен оборот над 3 млн. лв., а общият на участниците надхвърля 25 млн.

През ноември м.г. КЗК разреши на "Биндер" да купи "Пътно поддържане-Сливен". Подадената тогава информация за собствеността на "Биндер" не отразявала, че вече е на Ангелов. От Търговския регистър не става ясно кога е станал собственик. Той фигурира в списък на акционерите към 14 февруари.

Заради поръчки, възлагани на "Биндер", в момента се води дело срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. Докато го оглавява брат му Емил Георгиев е в управата й.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са