Месар купи “Биндер”, проверяват го

https://www.24chasa.bg/Article/1459785 www.24chasa.bg
Отсечката Нова Загора - Твърдица - Елена бе една от възложените за ремонт на "Биндер".

Собственикът на производителя на птиче месо "Градус" Иван Ангелов е купил прочулата се преди 4 г. покрай скандалите в пътния фонд фирма "Биндер". Това стана ясно, след като Комисията за защита на конкуренцията публикува решение за самосезиране срещу "Биндер".

Причината е, че не е уведомена за сделката. Това е задължително, когато придобиваното предприятие има годишен оборот над 3 млн. лв., а общият на участниците надхвърля 25 млн.

През ноември м.г. КЗК разреши на "Биндер" да купи "Пътно поддържане-Сливен". Подадената тогава информация за собствеността на "Биндер" не отразявала, че вече е на Ангелов. От Търговския регистър не става ясно кога е станал собственик. Той фигурира в списък на акционерите към 14 февруари.

Заради поръчки, възлагани на "Биндер", в момента се води дело срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. Докато го оглавява брат му Емил Георгиев е в управата й.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.