Заека имал мания за преследване

https://www.24chasa.bg/Article/1459999 www.24chasa.bg

Пернишкият съд отказа да настани в затворническата психиатрична клиника в Ловеч Марио Любенов-Заека, който е обвинен за убийството на Мирослава Николова от Перник на 7 ноември м.г. Мотивът - прокуратурата не успяла да се обоснове защо той трябва да бъде хоспитализиран там.

Психиатричната експертиза бе поискана заради разнопосочни данни за здравословното състояние на Любенов. Преди време той представи по друго дело документи, че страда от шизофрения. Вещо лице обаче се усъмни. После се оказа, че Заека е вменяем.
В съда бе майка му Елка Георгиева. Тя смята, че синът й е невинен.

"7 месеца не му дават възможност да говори. Предишната експертиза бе изготвена така, че да е удобна на всички. От януари не са му давали лекарствата, а е болен. Изпитва огромен страх и има мания за преследване. Видях го преди 2 седмици, съсипан е. Твърди, че не познава Мирослава и не я е убил", каза майката. Според нея в показанията на другия уличен Стойчо Стоев-Чочо, който впоследствие се самоуби, не се говорело за Марио, а за трети човек.

Според адвокатите с непрекъснатите експертизи се цели да се мотае делото, да се загуби информацията от мобилните оператори, която се пази 1 г. и доказвала, че по време на убийството Марио е провеждал разговори от вкъщи. Поискана е и експертиза за това дали се изпотяват прозорците на залата, откъдето е отвлечена Мирослава, за да се разбере дали е възможно да е била наблюдавана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.