Цветанов: Нямам конфликт с Мирослава Тодорова

https://www.24chasa.bg/Article/1460105 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов Снимка: Архив

"Нямам конфликт с Мирослава Тодорова", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това съобщи Радио "Фокус".

„Винаги съм бил доста критичен относно липсата на справедливост, която остава у жертвите на престъпността", заяви Цветанов. Той посочи като пример множеството оплаквания, които е получил от жители на Стара Загора, че са изнудвани от лихваря Илчо Илиев. Цветанов посочи, че близо 500 жертви на Илиев „не искат да чуят за съдебната власт" и същевременно твърдят, че МВР си е свършило работата.

„Винаги съм се ръководил от справедливостта и обществения интерес и не смятам, че трябва да коментирам случая с Мирослава Тодорова, затова има Висш съдебен съвет и компетентни институции", каза Цветанов.

Затова, че е споменавал името на Тодорова, Цветанов обясни, че е било по повод писма, които е получавал от потърпевши. Той бе категоричен, че няма проблем с Мирослава Тодорова. За обвиненията, че ПП ГЕРБ оказва вмешателство и въздействие върху работата на съдебната система и настоящия ВСС, министърът коментира, че ВСС е избран не от 41-то, а от 40-то НС. Той категорично отрече обвиненията за вмешателство.