Стотици извънземни забелязани в Англия

https://www.24chasa.bg/Article/1460115 www.24chasa.bg
НЛО Снимка: Би Би Си

Британското министерство на отбраната разсекрети 6700 страници от архиви, свързани с НЛО, съобщиха в. "Дейли телеграф" и "Гардиън". Те разкриват, че много от служителите вярват, че извънземни може да посетят Земята с цел научно или военно разузнаване или просто туризъм.

Военното министерство било засипано с твърдения за стотици забелязани извънземни, които включват две високи човекоподобни същества в Уелс, облечени в сребърни костюми и без лица, трима високи "мъже в черно" в Спалдинг, Линкълншир, както и "златни кръгове" над Великобритания. Конен полицай съобщил, че е видял четвъртит, подобен на диамант обект, движещ се в небето, който променял формата си над футболния стадион "Челси" през 1999 г.

Сред документите е и доклад от 1998 г. до бившия премиер Тони Блеър, който се притеснявал от публично разпространение на секретната информация. Архивите подробно описват и длъжността на служители, специално назначени да подготвят доклади, представящи позицията на министерството за НЛО.

В доклад от 1993 г. служител на министерството предупреждава: "Важно е да отбележим, че това, което е научен факт днес, може да не е вярно утре." Забелязани НЛО могат да бъдат обяснени със странни облаци, кълбовидни мълнии или американски секретни самолети, коментира неидентифицираният служител.

Разархивираните документи са от 1950 до 2009 г.