Фандъкова: Започва изграждането на големия приют за кучета в Горни Богров

https://www.24chasa.bg/Article/1460990 www.24chasa.bg
Джоуи ди Майо от Меноар и Йорданка Фандъкова. Снимки: Румяна Тонева

Започва изграждането на планирания голям приют за кучета в село Горни Богров по всички правила и стандарти, обяви днес столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещението си в приюта за бездомни кучета в кв. "Сеславци".

Конкурсът за новия приют, който ще побере 2000 четириноги, е приключил днес. „Комисията вече е отворила офертите и ще работят събота и неделя, така че в понеделник да получа протокола и да издам веднага заповедта, за да можем да намалим максимално сроковете за изграждането му", обясни кметицата.

Тя благодари на басиста на Manowar Джоуи Демайо, както и на цялата група, за това, че се включват в кампанията за осиновяване на бездомни кучета.

„Кучетата нямат място на улицата. Те могат да бъдат в приюти, а всички, които обичаме кучета, трябва да ги гледаме вкъщи. Затова имаме специална кампания с обяснение как става осиновяването от приютите. Всеки, който реши да осинови куче, ще го вземе кастрирано, ваксинирано и подготвено и няма да плаща такси, но кучетата трябва да се гледат", подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова.