Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

https://www.24chasa.bg/Article/1462760 www.24chasa.bg

Като бебе дъщерята на Лилия Маравиля, нейната най-голяма радост, плачела много. Но само докато майка й разбрала, че като една типична италианка иска да яде много. "Когато храната й стана достатъчно, беше най-усмихнато и спокойно дете на света", казва актрисата.

Таткото на 10-годишната Паола е италианец и вкъщи се говорят 4 езика - италиански, френски, английски и български. Затова гарджето на Лилия е полиглот от малка. Когато била на 1 годинка тя проговорила едновременно на италиански и на български. "Беше много сладка, защото до 1 година и половина имаше само 2 поникнали зъба отдолу и не спираше да говори и да подскача", смее се майка й.

Паола от малка била приказливо дете и обичала да "философства". Вероятно защото родителите й винаги са разговаряли с нея като с голям човек. Една вечер Лилия се прибрала вкъщи и заварила съпруга си Лука да й обяснява "нещата от живота" с примери от историята и от света на животните, "а тя, подпряла сладката си главичка с една ръка на масата, отговаряше: "Си, папа! Еее, си, папа!", раказва актрисата.
Лилия и Лука винаги са се старали да дадат на детето си ясна представа за света около него. Една Коледа, когато Паола била на 3 г., получила страшно много подаръци, но и ценен урок.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

Когато Дядо Коледа звъннал на вратата и оставил чувала, баща й я извикал и й казал: "Ти сега даваш ли си сметка колко щастливо дете си? Знаеш ли колко деца тази вечер не са получили подаръци, защото нямат родители? А колко деца нямат какво да ядат и нямат покрив над главата си? Трябва да си благодарна за всичко, което имаш, и един ден, когато имаш възможност, да помагаш с цялото си сърце!" Малката Паола стояла будна до 3 часа посред нощ и отваряла всеки пакет с нужното внимание. Очевидно било, че посланието е стигнало до нея.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

"Аз много се радвам, че тя расте чувствително и разумно дете. Обичам да си говоря с нея и да й обяснявам всичко. Казвала съм й, че ако тя се държи лошо с някого, това наранява мен, защото в очите на всички аз съм една глупава майка, която не е научила детето си да не обижда другите", разказва Лилия.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

И понеже по-добра от мама няма, Паола се старае максимално да изпълни заръките й.
Освен Лука тя е най-верният й фен. Не пропускала епизод на "Под прикритие", където майка й играе съпруга на Владо Пенев, или нейна изява в театъра. "Споделяла е, че се гордее с мен. Казва ми, че съм "прекрасна актриса и всички го знаят". Как да не съм щастлива!", казва Лилия.

Също като мама Паола иска да се пробва в театрална школа. Много й харесва атмосферата в театъра, влизала е в гримьорните, обича да се разхожда по сцената.

Но тя не й е чужда, защото отсега се изявява пред публика. Пее в "Бон-Бон" и дори наскоро имали концерт в столичен клуб. За съжаление Лилия била на турне и не успяла да присъства, но дъщеря й посветила песен и се представила блестящо. "Така че и мама се гордее много с детето си", казва актрисата.

Музиката също е с нея от съвсем малка. Много обичала Ерос Рамацоти, дори била влюбена в него. Когато някой вкъщи я "ядосал", често му звъняла от детския си телефон играчка, за да му се оплаква.


В момента гарджето на Лилия има много мечти. Иска да пее, да танцува, да снима филми, да помага на животните, да осиновява деца. "Това, което аз можех да направя, е да я запиша на балет, на синхронно плуване, на лека атлетика, на пиано. Всичко това го е минала", обяснява майка й. Но койт път ще избере за по-нататък, ще реши тя самата, категорични са родителите й.

"Засега нейната работа е да учи, да чете, да мисли, да бъде отговорна и да има добро сърце", казва за финал Лилия.

6 съвета за детето на 10 години:

1. Прекарвайте възможно най-много време с детето си.

2. Запишете го на спорт. Важно е да насърчаваме децата си да се движат от малки.

3. Разговаряйте с него, обяснявайте му всичко за живота като на възрастен.

4. Възпитайте го в култура на хранене, за да води здравословен начин на живот.

5. Вземете му животно или растение, за да се научи да е отговорно към нещо или някого.

6. Целувайте го, прегръщайте го и му казвайте, че го обичате, за да расте със самочувствие и да се научи да обича.