Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

https://www.24chasa.bg/Article/1462760 www.24chasa.bg

Като бебе дъщерята на Лилия Маравиля, нейната най-голяма радост, плачела много. Но само докато майка й разбрала, че като една типична италианка иска да яде много. "Когато храната й стана достатъчно, беше най-усмихнато и спокойно дете на света", казва актрисата.

Таткото на 10-годишната Паола е италианец и вкъщи се говорят 4 езика - италиански, френски, английски и български. Затова гарджето на Лилия е полиглот от малка. Когато била на 1 годинка тя проговорила едновременно на италиански и на български. "Беше много сладка, защото до 1 година и половина имаше само 2 поникнали зъба отдолу и не спираше да говори и да подскача", смее се майка й.

Паола от малка била приказливо дете и обичала да "философства". Вероятно защото родителите й винаги са разговаряли с нея като с голям човек. Една вечер Лилия се прибрала вкъщи и заварила съпруга си Лука да й обяснява "нещата от живота" с примери от историята и от света на животните, "а тя, подпряла сладката си главичка с една ръка на масата, отговаряше: "Си, папа! Еее, си, папа!", раказва актрисата.
Лилия и Лука винаги са се старали да дадат на детето си ясна представа за света около него. Една Коледа, когато Паола била на 3 г., получила страшно много подаръци, но и ценен урок.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

Когато Дядо Коледа звъннал на вратата и оставил чувала, баща й я извикал и й казал: "Ти сега даваш ли си сметка колко щастливо дете си? Знаеш ли колко деца тази вечер не са получили подаръци, защото нямат родители? А колко деца нямат какво да ядат и нямат покрив над главата си? Трябва да си благодарна за всичко, което имаш, и един ден, когато имаш възможност, да помагаш с цялото си сърце!" Малката Паола стояла будна до 3 часа посред нощ и отваряла всеки пакет с нужното внимание. Очевидно било, че посланието е стигнало до нея.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

"Аз много се радвам, че тя расте чувствително и разумно дете. Обичам да си говоря с нея и да й обяснявам всичко. Казвала съм й, че ако тя се държи лошо с някого, това наранява мен, защото в очите на всички аз съм една глупава майка, която не е научила детето си да не обижда другите", разказва Лилия.

Паола на Лилия Маравиля била влюбена в Ерос Рамацоти

И понеже по-добра от мама няма, Паола се старае максимално да изпълни заръките й.
Освен Лука тя е най-верният й фен. Не пропускала епизод на "Под прикритие", където майка й играе съпруга на Владо Пенев, или нейна изява в театъра. "Споделяла е, че се гордее с мен. Казва ми, че съм "прекрасна актриса и всички го знаят". Как да не съм щастлива!", казва Лилия.

Също като мама Паола иска да се пробва в театрална школа. Много й харесва атмосферата в театъра, влизала е в гримьорните, обича да се разхожда по сцената.

Но тя не й е чужда, защото отсега се изявява пред публика. Пее в "Бон-Бон" и дори наскоро имали концерт в столичен клуб. За съжаление Лилия била на турне и не успяла да присъства, но дъщеря й посветила песен и се представила блестящо. "Така че и мама се гордее много с детето си", казва актрисата.

Музиката също е с нея от съвсем малка. Много обичала Ерос Рамацоти, дори била влюбена в него. Когато някой вкъщи я "ядосал", често му звъняла от детския си телефон играчка, за да му се оплаква.


В момента гарджето на Лилия има много мечти. Иска да пее, да танцува, да снима филми, да помага на животните, да осиновява деца. "Това, което аз можех да направя, е да я запиша на балет, на синхронно плуване, на лека атлетика, на пиано. Всичко това го е минала", обяснява майка й. Но койт път ще избере за по-нататък, ще реши тя самата, категорични са родителите й.

"Засега нейната работа е да учи, да чете, да мисли, да бъде отговорна и да има добро сърце", казва за финал Лилия.

6 съвета за детето на 10 години:

1. Прекарвайте възможно най-много време с детето си.

2. Запишете го на спорт. Важно е да насърчаваме децата си да се движат от малки.

3. Разговаряйте с него, обяснявайте му всичко за живота като на възрастен.

4. Възпитайте го в култура на хранене, за да води здравословен начин на живот.

5. Вземете му животно или растение, за да се научи да е отговорно към нещо или някого.

6. Целувайте го, прегръщайте го и му казвайте, че го обичате, за да расте със самочувствие и да се научи да обича.

 

 

 

 

 

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон