Измами за 48 млн. лева разкрити от НАП в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/Article/1464483 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Инспекторите от офис на Национална агенция за приходите в Стара Загора разкриха данъчни и осигурителни измами на стойност 48 млн. лева след 292 ревизии от началото на 2012 година, съобщи "Дарик".

При 92% от ревизираните фирми са засечени укрити данъци и осигуровки, а допълнителните разкрития са с 20 милиона повече отколкото за същия период миналата година.

В хода на разследването са връчени 413 наказателни постановления за 14 милиона лева.

По разпореждане на прокуратурата са извършени и приключени 5 ревизии. Установени са укрити данъци за над 2,7 милиона лева.

42,2 милиона лева е недекларираният и неначислен данък добавена стойност (ДДС). "Спестеният" корпоративен данък е в размер на 3,8 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 64 ревизии са с допълнително установени задължения в размер на над 28 милиона лева. 11 земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3,9 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама в строителството. 27 от ревизираните фирми са укрили данъци за 1,9 милиона лева. За същият период, търговци от други браншове са нанесли щети на бюджета за над 10 милиона лева от „спестен" данък добавена стойност.

Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"