Измами за 48 млн. лева разкрити от НАП в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/Article/1464483 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Инспекторите от офис на Национална агенция за приходите в Стара Загора разкриха данъчни и осигурителни измами на стойност 48 млн. лева след 292 ревизии от началото на 2012 година, съобщи "Дарик".

При 92% от ревизираните фирми са засечени укрити данъци и осигуровки, а допълнителните разкрития са с 20 милиона повече отколкото за същия период миналата година.

В хода на разследването са връчени 413 наказателни постановления за 14 милиона лева.

По разпореждане на прокуратурата са извършени и приключени 5 ревизии. Установени са укрити данъци за над 2,7 милиона лева.

42,2 милиона лева е недекларираният и неначислен данък добавена стойност (ДДС). "Спестеният" корпоративен данък е в размер на 3,8 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 64 ревизии са с допълнително установени задължения в размер на над 28 милиона лева. 11 земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3,9 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама в строителството. 27 от ревизираните фирми са укрили данъци за 1,9 милиона лева. За същият период, търговци от други браншове са нанесли щети на бюджета за над 10 милиона лева от „спестен" данък добавена стойност.

Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят