Пускат прахосмукачка от злато за 1 млн. долара

https://www.24chasa.bg/Article/1465252 www.24chasa.bg
Прахосмукачката е направена от метал и покрита с 24-каратово злато. СНИМКА: АРХИВ

Вие сте милионер и вече си имате всичко - яхти, частни самолети, луксозни автомобили, имения, но продължавате да колекционирате скъпи играчки.

Новата прахосмукачка на американската фирма Go Vacuum е точно за вас. За да си доставите и това удоволствие, ще ви се наложи да се разделите с 1 млн. долара. Тази цена прави прахосмукачката най-скъпата в света.

Корпусът й е изработен от метал и е покрит с 24-каратово злато. Тежестта й е 7,5 кг. Моделът GV62711 има торбичка за прах, която може да бъде направена от различен материал според желанието на клиента.

Златното покритие, разбира се, не влияе на работата на домакинския уред. Скъпоценният метал е само бонус за ексцентрици. Експерти твърдят, че по технически показатели прахосмукачката значително отстъпва на по-обикновените си посестрими. Тя все пак има няколко режима на работа и значителна смукателна сила.

Тази прахосмукачка е преди всичко символ на непоколебим социален статус. Тя е предназначена само за хора, които могат да си я позволят, без да мислят за парите, заявява нейният производител. Най-парадоксалното в случая обаче е, че точно такива хора никога не чистят сами, защото си имат прислуга.

От златната прохосмукачка са създадени само 100 бройки. Компанията твърди, че никога повече няма да пусне нова серия от драгоценния продукт. Обещава и доживотна гаранция, а също безплатно гравиране на името на собственика, както и безплатна доставка по цял свят. За рекламирането на продукта е създадена дори специална песен в стил хип-хоп. Уредът има сериен номер и се предлага със сертификат, че не е менте.

Мнозина коментират във форумите, че такава прахосмукачка няма как да бъде държана в килера. За нея в къщата на собствениците очевидно ще трябва да има специален сейф.