Конзолата Ouya ще прави революция

https://www.24chasa.bg/Article/1465317 www.24chasa.bg
Конзолата и джойстикът към нея СНИМКА: АРХИВ

Ouya e нова конзола, която ще се появи на пазара през март 2013 г. Тя е продукт на специалисти, които обещават да направят революция в сферата на телевизионните игри. При цена на продукта от 99 долара той дава възможност да се модифицират софтуерът и вътрешната структура без проблеми с гаранцията.

Създателите на конзолата обещават и свободно поле за изява на всички аматьори, които сега плащат прескъпо, за да се появи играта им на телевизионен екран. Ouya ще предлага и цяла вселена от безплатни игри, демота и апликации от добре познатите производители на игри.

Ouya работи с операционната система Android 4.0, има възможност за директна връзка с компютър чрез USB или Bluetooth и ще прехвърли любимите игри от телефона и таблета право на телевизора, при това с най-добрата HD резолюция.

Според критиците ниската цена на конзолата е ощипала от качеството на видеокартата, RAM паметта от 1 гигабайт и хард диска, който е само 8 гигабайта.

Конзолата е малка и удобна, а освен това има безжичен джойстик, отговарящ на всички изисквания за комфорт и удобство. В добавка има и тъчпад, който дава много нови възможности за избор на геймърите.

Производителите гарантират и още много изненади като със сигурност играчите ще могат да следят през Wi-Fi любимите интернет предавания. Ще могат и да разцъкват онлайн компютърни класики като Minecraft, които никога не са се появявали на телевизионен екран.

"Напоследък хората, които разработват нови игри, са се фокусирали главно върху правене на апликации за телефони и таблети, защото те са по-евтини и опростени. Игрите за конзоли пък са станали твърде скъпи, лесни и със слаби идеи. Не искаме това. Ние целим да имате същото страхотно изживяване пред телевизора както преди години", пишат създателите на Ouya на тяхната уебстраница.

Кампанията в интернет за събиране на пари за развитието на Оuya вече е натрупала близо 5 млн. долара. Само за седмица тя отчете хиляди последователи. Производителите обещаха да направят много подобрения по критикувания хардуер на конзолата. За дарителите се предлагат много бонуси като специално онлайн съдържание, значки и покани за галапремиерата догодина. Всеки, дарил над 90 долара, ще получи специална гравирана Ouya конзола безплатно седмица преди пускането й на пазара.