Пускат Хобит самолети до Средната Земя

https://www.24chasa.bg/Article/1465866 www.24chasa.bg
Снимка: Интернет

„Ню Зийлънд Еър" ще превозва пътници от Обединеното Кралство и Америка до Средната Земя, позната от книгите на Джон Роналд Руел Толкин, в тематични Хобит самолети, съобщава "The Telegraph".

Целта на полетите ще бъде не само да се превозят пътниците до позната от книгите на Толкин местност, но и да промотират филма на режисьора Питър Джаксън „ Хобитът: Неочаквано пътешествие''.

Новосъздадените самолети ще имат на борда си "истински" хобити, стюардесите подражават на Билбо Бегинс с носене на остри уши и специални костюми с космати крака. Билетите, с които ще летят пасажерите, също ще са специални и ще рекламират филма.

Факсимиле от статията.
Факсимиле от статията.

Датата на първия полет ще съвпадне със световната премиера на „Хобитът". Тя ще бъде в Уелингтън на 14 декември догодина, като вторият филм ще излезе година по-късно - през декември 2013 г. За продължение на поредицата се заговори още преди да приключат снимките на първия филм. Втората част ще бъде снимана отново по романа на Дж. Р. Р. Толкин - "Хобитът: Там и пак обратно".

Компанията ще превърне "Боинг 777-300" в летящ билборд за първия филм и "Боинг 777-200" в същия, но за втория филм.

„Силно сме развълнувани от перспективата на превозим толкова много международни посетители, които ще пътуват до Уелингтън за световната премиера на филма", споделя Майк Тод генерален мениджър маркетинг и комуникации на „ Нова Зеландия Еър"
„Нова Зеландия се смята за дом на Средната Земя и „Нова Зеландия Еър" ще се опита да покаже на пътниците магията на живот там".