Робин Уилямс ще е президентът Айзенхауер

https://www.24chasa.bg/Article/1469610 www.24chasa.bg
Робин Уилямс Снимка: Интернет

Актьорът Робин Уилямс ще се превъплъти в образа на американския президент Дуайт Айзенхауер във филмовата лента „The Butler" (Икономът) на Лий Даниълс. Това съобщи на сайта си Deadline Hollywood. 

Филмът е биографичен и разказва живота на Юджийн Алън - дългогодишният чернокож иконом на Белия дом, работил за първите осем президентски семейства в продължение на повече от три десетилетия.

Уилямс се присъединява към цяла трупа известни актьори като Форест Уитакър, Опра Уинфри, Ванеса Редгрейв, Терънс Хауърд, Джон Кюсак, Алън Рикман, Джейн Фонда и Колман Доминго. Сценарият е написан от Дани Стронг, уповаващ се на статия на Уил Хайгууд за Юджийн Aлън във Washington Post.

The Butler ще се продуцира от Лий Даниълс в сътрудничество с Хилари Шор, Cassian Elwes и Пам Уилямс за Laura Zisken Productions. Снимките за филма ще започнат по-късно този месец в Ню Орлиънс.

Паралелно с ролята си на Айзенхауер, Робин Уилямс ще бъде звездата в комедията „Най-злият човек в Бруклин" редом до Мила Кунис, Мелиса Лео, Джеймс Ърл Джоунс и други. Филмът разказва за лекарка, която по погрешка казва на противния си пациент, че му остават 90 минути живот. Тя се опитва отчаяно да открие мъжа, който след нейната прогноза се е отправил на отчаяна обиколка из града в опита си да поправи всички грешки в живота си.

Режисьор на филма е Фил Робинсън, а сценария е на Даниел Таплиц. Боб Купър и Тайлър Мичъл са продуценти заедно с Даниъл Уолкър. Очаква се лентата да излезе през септември в Бруклин, Ню Йорк.