Наследница на милиарди открита мъртва под чували с боклуци

https://www.24chasa.bg/Article/1469626 www.24chasa.bg
снимка: Интернет

Милиардерската наследница Ева Раусинг беше намерена мъртва под купчина чували с боклуци на пода в спалнята си в имение за 70 млн. лири, в елитния лондонски квартал "Кадоган Плейс", Белгревия, съобщи британският "Дейли Експрес".

Тялото на мъртвата 48-годишна жена е намерено на 9 юли. Веднага след това, 49-годишният й съпруг Ханс Кристиан Раусинг е арестуван във връзка със смъртта й, както и за притежание на наркотици в Уондсуърт, Южен Лондон.

Подробности за последните си дни той разказал при краткото си явяване в съда. Засега няма обяснение за това, какво е причинило нейната смърт. Представители на полицията само потвърждават ареста му. В момента Раусинг се намира в медицинско заведение, заради злоупотреба с опиати.

В автомобила на Ева Раусинг полицията също е открила наркотици и лекарства за успокояване.

Май Бринкман от Прокуратурата на Лондон разкрива: "Когато хората от нейния персонал я видели за последен път, тя изглеждала много зле. Цялото лице и десният й крак били много подути".

За последен път, тя е забелязана жива на 3 май от финансовият консултант, обиколил къщата във връзка с назначението си.

Малко преди това Ева Раусинг се завръща на Острова след поредното лечение от наркотична зависимост в Калифорния, САЩ.

Г-н Май описва , че полицията е открила разлагащото се тяло в дома, където меко казано, царял пълен безпорядък". „Чували с боклуци, чаршафи и дрехи, около нея били свързани помежду си с ленти", допълни той вчера по време на изслушването в съда.

Двойката Раусинг, от дълги години живее във Великобритания, където се намира и част от династията наследници на "Тетра Пак". Те са женени от 20 години и имат четири деца. За тях отдавна се знае, че са пристрастени към наркотиците.


Ева, която е американска гражданка и е дъщеря на един от богатите членове на Борда на директорите на "Пепси Кола" се запознава с бъдещия си съпруг в болница за лечение от наркомании в САЩ.

През 2008 г. двамата са задържани от лондонската полиция, по време на прием в американското посолство, защото у тях са открити наркотични вещества. Независимо от скандала, по-късно са освободени от полицията и гафът завършва без последствия.

Свекърът на починалата, Ханс Раусинг- Старши е класиран от списание "Форбс "на 88 място сред най-богатите в света за 2012 г. Имуществото му се изчислява на 10 млрд. щатски долара.

Семейство Раусинг натрупва първоначалното си състояние от откритието "Тетра-Пак" през 60-те години на ХХ век, когато вместо в стъклени бутилки, млякото започва да се поставя в специално направени картонени опаковки за течности.