Оцелял от атентат в Израел, оживя и след взрива в Сарафово

https://www.24chasa.bg/Article/1469834 www.24chasa.bg

Десет години, след като е бил тежко ранен при атентат в родния си град Бейт Шеан в Израел през 2002 г., Гади Шивони отново се размина на косъм от смъртта - този път при нападението срещу израелски туристи на летището в Сарафаво вчера. Историята на Шивони разказва израелското радио Arutz Sheva..

Гади и съпругата му Римонд били на почивка в България с приятели. В зловещия час те се намирали във втория автобус на аерогарата - онзи, който избухнал пред терминала на летището. Първият автобус е взривен от мъж с раница на гърба и бермуди, чиито снимки бяха разпространени от МВР. Самоличността му обаче все още не е известна.

Близките на Шивони научават от международните агенции, че там, където се намират Гади и жена му, е имало атентат със 7 жертви и десетки пострадали. Веднага след като научили за трагедията в Бургас, роднините му опитали да разберат дали двамата не са пострадали.

След като успели да се свържат с други членове на групата, те се успокоили. Гади Шивони, съпругата му и техните приятели имали само леки наранявания от изпотрошените стъкла, съобщил зетят на Шивони - Морис Коен, който също бил на почивка у нас. Един от туристите е скочил от прозореца и си е счупил крака.

Гади Шивони е бил сред пострадалите при нападението срещу централата на израелската партия „Ликуд" в град Бейт Шеан преди 10 години. При този терористичен акт загиват шестима души, а 43-ма са ранени, включително Шивони, който остава инвалид.

След атентата Шивони е получил 100 %-ова трудова неспособност.

Снимка: Лина Главинова
Снимка: Лина Главинова

Оцелял от атентат в Израел, оживя и след взрива в Сарафово

Оцелял от атентат в Израел, оживя и след взрива в Сарафово

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс