На почивка в Кипър и Турция се дебелее най-много

https://www.24chasa.bg/Article/1474265 www.24chasa.bg
Кипър е мястото, където почиващите трупат най-много килограми, веднага след това идва Турция. СНИМКА: АРХИВ

Турция и Кипър са местата, където туристите качват най-много килограми по време на почивката си. Всъщност Кипър дори води леко пред Турция.

Това показало допитване, цитирано от британския в. "Дейли мейл". Типичната десетдневна ваканция в двете страни добавяла около 2 кг към теглото.

Португалия идва след тях с почти килограм и половина, натрупани за десет дни в страната. Нездравословният начин на хранене в тези дестинации е основната причина посетителите им да трупат излишно тегло.

Въпреки веригите си за бързо хранене, благодарение на които се изхранват много туристи, САЩ се нареждат едва на четвърто място.

Всеки пети, участвал в допитването, признал, че е натрупал килограми по време на ваканцията си. За повечето туристи храната в чужбина е по-евтина, отколкото у дома, което ги кара да ядат по-често.

Франция е седма в анкетата и се слави като една от страните, в които продуктите са качествени и диетични.
Половината от летовниците признават, че по време на почивка в чужда страна пият повече алкохол, отколкото у дома. Жените качват по-малко килограми в сравнение с мъжете.

Белгия, страната на шоколада и вафлите, се нарежда изненадващо чак на десето място в подреждането. Онези, които се оплаквали, че са наддали там, хвърляли основно вината върху хубавата бира.

Има обаче и държави, от които туристите твърдят, че се връщат дори отслабнали. Това са Германия, Ирландия и Канада. Мъжете се вталявали около два пъти повече от жените. В случая с Ирландия повечето обяснявали добрата си форма с карането на велосипед.

Има и група пътешественици, които твърдят, че където и да отидат по света, се връщат вталени. Става дума обаче за заклети спортисти, които и по време на ваканцията продължават да спазват строгия си спортен режим. Някои отдавали отслабването си на горещото време.