Изобретиха устройство за целуване през Интернет

https://www.24chasa.bg/Article/1475130 www.24chasa.bg
Снимка: АФП, професор Хуман Самани от Сингапур

Ако поддържането на страстта от разстояние в една връзка ви се струва трудно, скоро това може изобщо да не е проблем. Зазслугите се дължат изцяло на сингапурски професор по роботика, който е изобретил електронни свръхчувствителни „устни", които позволяват на физически разделените влюбени да се целуват през Интернет, съобщават от АФП.

Устойството прилича на малка глава с доста големи силиконови устни. Наименованието му е "Kissenger" - съкратено от Kiss Messenger.

„Kissenger" може да се използва от хората, за да подобрят комуникацията по между си", споделя създателя на изобретението Хуман Самани.
Всичко, което трябва да направят влюбените е да свържат устройството с компютъра чрез USB кабел, да го включат в режим на готовност и да започнат да целуват силиконовите устни, за да се задействат сензорите, които предават сигнала от другата страна.

Интересното още е, че двойките могат да се гледат на екран, докато си разменят целувки.

„Специалния силиконов материал", избран за изработката на устните предлага „най-добрата чувствителност и усещания", добавя ученият, който вече е тествал творението си.

„Kissenger" обаче все още не е готов за масова употреба. Според Самани, преди това да стане трябва да се помисли за етичната страна на въпроса.

„Целуването е мното интимно нещо, така че за да имаме готов продукт за масово ползване, трябва първо да направим подходящи социални и културни проучвания", споделя още изобретателя.