Луд коли майка си, бяга, арестуват го (обновена)

https://www.24chasa.bg/Article/1477833 www.24chasa.bg
21-годишният Роналд Стоянов Стоянов СНИМКА: МВР

43-годишна жена от Велико Търново е била убита в жилището си. Заподозрян за убийството й е синът й Роналд Стоянов Стоянов, който е заловен преди минути, съобщиха от ОДМВР във Велико Търново.

Стоянов бе обявен за издирване днес. Той се е опитал да избяга от униформените, но безуспешно. 21-годинишният мъж от старопрестолния град е хванат в района на кв. "Триъгълника". В него е намерен нож, който тепърва ще се изследва, за да се установи евентуална съпричастност към извършеното престъпление. Роналд е заподозрян в извършването на тежко криминално престъпление.

Тази нощ в жилището си в кв. "Картала" е намерена мъртва майка му. Роналд е единственият заподозрян за убийството. Изпратената на мястото дежурна оперативна група е извършила оглед, при който е установено, че по трупа има множество прободни рани. Тялото на жената бе изпратено за аутопсия.

Сигналът за мъртвата жена е получен тази нощ около 01:15 часа в полицейското управление във Велико Търново. На мястото незабавно е изпратена дежурна оперативна група, която е извършила оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар. При първоначалния оглед е установено, че по тялото на Н.С. има множество прободни рани.

Убийството е извършено в квартал „Картала", където жената живее със семейството си.

По информация на Дарик Роналд е психично болен и преди един месец е изписан от Психиатричната болница в Церова кория, където го лекували с диагноза "параноидна шизофрения". Родителите му дълги години работели в чужбина и той е отраснал сам.

Убийството е извършено по особено жесток начин. По време на престъплението съпругът на жената е бил в къщата, но на друг етаж. Сигналът е подаден от съседи.

Трупът на жената е изпратен за аутопсия във великотърновската болница. Процесуално-следствените действия по случая продължават.