Чистка в Агенция "Митници", 14 уволнени

https://www.24chasa.bg/Article/1478439 Чистка в Агенция "Митници", 14 уволнени Чистка в Агенция "Митници", 14 уволнени www.24chasa.bg
Снимка: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

Най-малко 14 души от Агенция „Митници" са уволнени снощи, предаде Дарик, позовавайки се на източници, близки до агенцията.

Осем от митничарите са работили на митница Калотина, като уволнението е станало при смяната на дежурството между 19 и 20 часа. Много специалисти, работещи на аерогара София, също са били уволнени. Част от тях обаче все още не са подписали заповедите си.

От агенция „Митници" обясниха, че уволнените не отговарят на изискванията за висше образование. По неофициална информация единият от уволнените е човек с 13 години стаж на митница Калотина. Сред най-големите пратки, които са разкрити по време на негово дежурство, са 16 кг хероин във влак, други 97 кг хероин в превозно средство, 280 000 таблетки наркотично вещество и други. От агенция „Митници" поясниха, че трима от митничарите са уволнени снощи, други пет - тази сутрин.

Голяма част от хората, които са изгубили работата си или ще я изгубят в близките няколко дни заради липса на диплома от университет, са от провинцията и цял живот са работили на митнически пункт. Според митничари, тази реформа единствено би стимулирала изваждането на фалшиви дипломи или завършването на висше образование проформа, за да може хората да запазят работата си.

Уволненията заради класификатора, както го наричат в митниците, нямат пряка връзка с протестите, които са на хората от централното управление на агенцията.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Знаете ли целия текст на "Върви, народе възродени"

Научете песните, които ни правят българи Книгата на издателство "Труд"и вестник "24 часа"  "50-те песни и стихове, които ни правят българи"достигна осмо място в класацията на най-продаваните книги

Ирина Бокова се срещна с един от най-уважаваните български дипломати Иван Станчов

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и един от най-уважаваните български дипломати Иван Станчов се срещнаха във Варна по време на форум "Ролята на ЮНЕСКО на световната сцена - приоритети",

Фандъкова: Стремим се да създаваме и нови средища на духа и културата

Стремим се да създаваме и нови средища на духа и културата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Фокус". Тя обясни, че традиционно Столичната община организира официална церемония пред

Меглена Кунева: Образованието е отговор на всички въпроси, дори на политическите

Нищо друго няма такова значение и тежест, както инвестицията в образованието. Образованието е отговор на всички въпроси, даже и на тези в голямата политика като мира, хуманността, конкуренцията.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

„Потопената църква” отново се скри под водата

120-годишен храм всяка година се потапя във водите на язовир Жребчево. Той е известен като „Потопената църква", която е издигната в края на 19 век в село Запалня.

Обръщение на проф. д-р Красимир Иванов по случай 24 май

Уважаеми преподаватели, студенти и ученици, Уважаеми дами и господа, По традиция Медицински университет «Проф.д-р П.Стоянов» - Варна в дните преди 24 май почита и отличава най-значимите и ярки

Стефан Данаилов: Ранният Бойко ми беше по-голям фен, гледахме филми заедно

Не аз бях зад Калфин, той беше зад мен. Това заяви Стефан Данаилов в ефира на БТВ. По думите му Бойко си е Бойко Борисов. "Няма да му давам съвети, но и той трябва да внимава със съветниците си.

Крави и телета се разхождат в сградата на училище в севлиевско село (видео)

Крави и телета се разхождат в сградата на училище. За това сигнализира зрител на Нова тв в рубриката "Моята новина". "Докато се разхождах с 3-годишната си дъщеричка, попаднах на това.

Семейство виртуозни певци карат такси, за да оцеляват (видео)

Семейство виртуозни певци карат такси, за да оцеляват. Историята на Валентина и Деян ни кара да се гордеем, но и натъжава. Тя разказва за цената да се занимаваш с изкуство у нас и да опазваш