Чистка в Агенция "Митници", 14 уволнени

Снимка: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

Най-малко 14 души от Агенция „Митници" са уволнени снощи, предаде Дарик, позовавайки се на източници, близки до агенцията.

Осем от митничарите са работили на митница Калотина, като уволнението е станало при смяната на дежурството между 19 и 20 часа. Много специалисти, работещи на аерогара София, също са били уволнени. Част от тях обаче все още не са подписали заповедите си.

От агенция „Митници" обясниха, че уволнените не отговарят на изискванията за висше образование. По неофициална информация единият от уволнените е човек с 13 години стаж на митница Калотина. Сред най-големите пратки, които са разкрити по време на негово дежурство, са 16 кг хероин във влак, други 97 кг хероин в превозно средство, 280 000 таблетки наркотично вещество и други. От агенция „Митници" поясниха, че трима от митничарите са уволнени снощи, други пет - тази сутрин.

Голяма част от хората, които са изгубили работата си или ще я изгубят в близките няколко дни заради липса на диплома от университет, са от провинцията и цял живот са работили на митнически пункт. Според митничари, тази реформа единствено би стимулирала изваждането на фалшиви дипломи или завършването на висше образование проформа, за да може хората да запазят работата си.

Уволненията заради класификатора, както го наричат в митниците, нямат пряка връзка с протестите, които са на хората от централното управление на агенцията.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Откриха труп на мъж в река Струма в Перник

Труп на 60-годишен мъж е открит в река Струма в района на Белия мост в Перник. Това казаха от ОД на МВР – Перник, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден около 11:40 часа.

Зарязаха лозята в Пиринско

На четири пищни тържества по повод Трифон Зарезан зарязаха лозята в Пиринско. В селата Делчево, Дъбрава, Илинденци и гр. Мелник днес отбелязаха празника на виното.

Гласът на Борисов пита телевизионни шефове кого виждат в огледалото

Севделина Арнаудова пред бТВ и Нова зададе въпрос към Лозан Панов защо "висял" пред кабинета на премиера, а после разследвал есемеса до него Севделина Арнаудова,

Проф. Михаил Константинов: Трябва със закон да се премахне 12 клас

"Моментално със закон трябва да се премахне 12 клас. Това е едно безобразие в българското средно образование. Трябва и да се прекратят чудовищните кражби във Фонд "Научни изследвания".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Московски: Гръцките фермери не трябва да пренасят проблемите си на чужда територия

Гръцките фермери трябва да проявят мъдрост и разбиране и да не пренасят вътрешните си проблеми на чужда територия, защото да блокираш границата на друга държава не е решение.

Арнаудова: Целта на хората в Лондон бе премиерът да бъде изваден извън равновесие

Целта на срещата и на хората, които се опитваха да си задават въпросите не беше да получат отговори, целта беше премиерът да бъде изваден извън равновесие.

Всеки пети млад българин живее в недобри жилищни условия

Около 20 процента от младите българи във възрастовата група 15-29 години живее в недобри или тежки жилищни условия, отчита доклад на Евростат за качеството на живот сред младите хора в ЕС през 2013 г.

Американски възпитаник за първи път ще командва армията

Ген. Константин Попов е баща на дъщеря и момчета близнаци Ген. Константин Попов е първият американски възпитаник начело на Българската армия. В понеделник,

Общините започват борба с комарите заради зика

Заради по-ранното затопляне тази година и риска от новия зика вирус министерството на здравеопазването препоръча на общините да започнат борба с комарите и час по-скоро да обявят търгове за