Бойко Борисов: Санирайте да ви е евтино

https://www.24chasa.bg/Article/1480253 www.24chasa.bg

"Ако хората си санират имотите, разходите им за енергия ще паднат с 30% поне и ще им е по-евтино", обяви вчера премиерът Бойко Борисов. Според него инвестицията в енергийна ефективност на частните имоти се изплаща за три години.

Така хората ще инвестират, но после няма да им се отрази тежко увеличението на тока, обяви още Борисов.

Премиерът за пореден път изтъкна, че поскъпването на електроенергията с 13% от началото на този месец е заради предните правителства. "Ако погледнете договорите на "Марица - Изток" 1 и 3, там има само задължения към държавата, никакви права. А сега през цената на тока ще им плащаме и въглеродните квоти", заяви Борисов.

Над 47 млн. евро от международния фонд "Козлодуй" бяха разпределени вчера между 243 детски градини, училища, болници и спортни съоръжения, за да бъдат санирани и направени енергоефективни. 14 общини получиха и пари за подмяна на уличното осветление.

Най-голямата сума над 3 млн. евро бе за Столичната община, тя е за подмяна на част от осветлението и санирането на 23 детски градини и 3 училища.

Всички финансирани проекти ще пестят близо 70% от използваната в момента енергия, обяви министърът на икономиката Делян Добрев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата