Изнасилена изчезва мистериозно след разпит

https://www.24chasa.bg/Article/1480424 www.24chasa.bg
Красимир Мавраков Снимка: Нова Тв

Красимир Мавраков от село Яна, Софийско, твърди, че жена му Янка е изчезнала безследно на 23 юли. Тя е излязла рано сутринта, била е на разпит по дело за изнасилване от преди 3 години. Оттогава никой не я е виждал.

 От полицията са обяснили на Красимир, че човек може да бъде обявен за издирване 72 часа след неговото изчезване.

"Съпругата ми излезе от вкъщи в 7 часа сутринта, преди това заедно закусихме, пихме кафе. Към 9 часа се чухме по телефона. Каза, че следовател Георгиева я е завела в друга сграда, а не е СДВР", съобщава Мавраков в "Часът на Милен Цветков" по Нова Тв.

Той сподели, че преди три години Янка е била изнасилена от четирима мъже. Отначало жената не посмяла да му признае за инцидента, но станала изключително нервна, изнасилвачите я заплашили, че ще убият децата и мъжа й, ако тя проговори.

"Всеки път, когато децата излязат вън, тя търчи след тях притеснена", обясни Красимир и допълни, че в началото на тази година той я спасил от второ изнасилване.

"На 12 януари, прибирайки се от работа, един от изнасилвачите я качил в колата си. Тя е чакала автобуса на спирката, той спрял и й казал: "Качвай се! Иначе нали знаеш какво ще стане?!" Тогава успях да я спася...".

Красимир и Янка подали жалба до Пето районно, но от там получили отказ за образуване на досъдебно производство без обяснение.

В деня на изчезването на Янка Красимир се свързал със следовател Георгиева и тя била категорична, че е освободила жена му. След това мъжът се обадил на 112, откъдето след разговор със СДВР го уверили, че съпругата му е жива, здрава, но не смее да се прибере сама. Той поискал да я прибере, но му заявили първо да се срещне с Георгиева.

"На 24 юли се видях с Георгиева. Тя само ми каза: "Жена ти е в защитено жилище".

На въпросите на Красимир следователката не пожелала да отговори. До ден-днешен от Янка няма и следа. Телефоните й са изключени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата