ТИР се вряза в осем пътника, двама загинаха на "Тракия"

https://www.24chasa.bg/Article/1487529 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Товарен камион се вряза в два микробуса на магистрала "Тракия" и уби двама души на място. Други трима са с опасност за живота след зверската катастрофа, а още петима са пострадали по-леко и са настанени в болници в страната, съобщи агенция "Фокус". 

ТИР-ът е бил с ремарке. Той се е ударил в два спрели микробуса на 57-и километър на "Тракия" по посока за София. Тежкият пътен инцидент е станал тази нощ около 02:00 часа. 

Все още не са ясни причините за тежката катастрофа.

Шофьорът на ТИР-а "Мерцедес" е 63-годишният Б.К. от София. Той буквално помел паркираните в аварийната лента микробуси "Мерцедес" и "Форд" и се спрял в мантинелата. Автомобилите били паркирани там поради авария на единия от тях.

От зверския удар на място са загинали И.И. на 52 години от Карнобат и А.А. на 34 години от Нова Загора.

В тежко състояние с опасност за живота са 39-годишната П.Я. от Нова Загора, М.А. на 20 години от Ямбол и К.Б. на 25 години от Карнобат. Те са транспортирани и настанени в болнично заведение в София.

Останалите ранени - М.А. на 50 години от Бургас, М.А. на 42 години от Сунгурларе, 39-годишната А.А. от Снгурларе, А.Х. на 28 години от Нова Загора и А.И. на 24 години от Карнобат са настанени в МБАЛ Пазарджик и в столична болница.

На мястото в момента са екипи на магистрална полиция, Районно управление „Полиция"-Септември, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)-Белово, линейки на „Спешна помощ"-Пазарджик и София. Дежурна група от РПУ в Септември извършва оглед на мястото.

Заради катастрофата временно беше затворена автомагистралата при 57 км в посока София. В момента автомагистрала "Тракия" е проходима и в двете посоки.

Водачът на ТИР-а е задържан за срок от 24 часа в РУП-Септември. Той е български гражданин със софийски адрес. Има редовна шофьорска книжка, а пробата му за алкохол е отрицателна. Ще бъде направено разследване дали водачът е заспал, дали вниманието му е било отклонено или има друга причина, за да блъсне ТИР-а в спрелите в аварийната лента микробуси. Необходима е и друга допълнителна автотехническа експертиза, която ще бъде назначена от разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредзапзливост на повече от едно лица.

Oчаквайте подробности