Столичани излязоха на протест срещу новата наредба за паркиране (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1490784 www.24chasa.bg
Снимка: бТВ

Новите правила за паркиране станаха причина днес над 100 души да излязат на улицата на протест. Столичани определиха зонирането и неговите изисквания към жителите в центъра като „недомислици". Гражданско движение „Днес" дори започна подписка за премахване на новите правила, съобщи бТВ.

„Този стикер не гарантира спиране пред къщи, а до 15 преки. Тогава за какво да плащаме тази безумна такса, която си е чиста форма данък? Не стига, че плащаме най-високите данъци за имотите си тук, ами сега и това", коментира жена от недоволната тълпа.

„На първи септември ще запаля колата си на "Батенберг", заяви друг разгневен софиянец. За повечето хора новата мярка е чист рекет.

Допълнителна причина за общественото недоволство е и фактът, че кметът и хората на изборни длъжности в общината се ползват с безплатни стикери за паркиране в синята зона на града. Такъв бил законът, съобщи Радослав Тошев - председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ и отказа да коментира справедливо ли е това.

Той обяви още, че отпада казусът винетен стикер за паркомясто в центъра на столицата да се дава само в случаите, когато автомобилът е на името на собственика на жилището.