Тотьо Младенов: Коледни добавки за пенсионерите, но при преизпълнение на бюджета

https://www.24chasa.bg/Article/1491748 www.24chasa.bg
Тотьо Младенов СНИМКА: Ваньо Стоилов

Пенсионерите могат да се надяват на коледни добавки само при преизпълнение на бюджета. Увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите ще се случи догодина.

Това заяви в Бургас социалният министър Тотьо Младенов. Моето лично мнение е, че ако има преизпълнение на приходите в ДОО и в държавния бюджет това преизпълнение трябва да отиде при пенсионерите като добавка в края на годината, подчерта Тотьо Младенов.

Увеличението на минималната работна заплата и пенсиите ще е от догодина, но как и с колко ще решава националният съвет за тристранно сътрудничество, който се събира в края на месеца. "До 31 август се договарят синдикати и работодатели по браншове за минималните осигурителни прагове за догодина, така че те решават в какъв размер ще се вдигне минималната работна заплата и пенсиите", посочи Младенов и повтори, че засега е ясно, че пенсиите ще се вдигнат между 7 и 10 %.

На въпрос за по-ранно увеличение от есента Младенов отговори, че 300 000 домакинства ще получат помощи за отопление, които са вдигнати с 13,5 %, колкото е увеличението на тока. Парите щели да бъдат дадени с месец по-рано, за да могат хората да си купят с тях дърва. В Бургас по време на инициативата "Младежта в действие" министърът представи новата схема "Първа работа" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", която с бюджет от 20 млн. лева ще помогне на 2100 младежи до 29 години да бъдат наети по нея.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното