Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Пъстърва със сос "Конфит"

https://www.24chasa.bg/Article/1493590 Пъстърва със сос "Конфит" Пъстърва със сос "Конфит" www.24chasa.bg
Снимки: Антоанета Пелтекова

Вашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ

Любо Калев ви предлага негов личен летен специалитет с риба и зеленчуци. С него и много други гурме и традиционни ястия той радва клиентите на столичния ресторант "Чевермето" в НДК.

ПРОДУКТИ

150 г картофи, 1 пъстърва (около 250 г), 30 г домат, 20 г печена чушка, 5 г чесън, 2 г мащерка, 5 г магданоз, един лимон

За сос "Конфит":

30 г печена чушка, 1 клонче прясна мащерка, зехтин, сол, черен пипер, чесън по желание.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филетираме рибата и я овкусяваме със сол и сока на половин лимон. Намазваме кръгла форма за печене (ринг) с масло и печем на 200 градуса около 8-10 мин.

Приготвяме картофената гарнитура от намачканите сварени картофи, ситно нарязаната чушка, зехтина и посочените подправки.

Сервираме рибата по два възможни начина. Или изправена върху купчина от картофите, с която постигаме красивата височина, или върху пържен картофен кейк. Него приготвяме, като оформяме отново с ринг кръглия кейк от картофената смес, набрашняваме го и пържим за кратко от двете страни.

Украсяваме със соса "Конфит", с прясна мащерка и лимон и поднасяме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гергьовско агне на пещ

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,