Пъстърва със сос "Конфит"

https://www.24chasa.bg/Article/1493590 Пъстърва със сос "Конфит" Пъстърва със сос "Конфит" www.24chasa.bg
Снимки: Антоанета Пелтекова

Вашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ

Любо Калев ви предлага негов личен летен специалитет с риба и зеленчуци. С него и много други гурме и традиционни ястия той радва клиентите на столичния ресторант "Чевермето" в НДК.

ПРОДУКТИ

150 г картофи, 1 пъстърва (около 250 г), 30 г домат, 20 г печена чушка, 5 г чесън, 2 г мащерка, 5 г магданоз, един лимон

За сос "Конфит":

30 г печена чушка, 1 клонче прясна мащерка, зехтин, сол, черен пипер, чесън по желание.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филетираме рибата и я овкусяваме със сол и сока на половин лимон. Намазваме кръгла форма за печене (ринг) с масло и печем на 200 градуса около 8-10 мин.

Приготвяме картофената гарнитура от намачканите сварени картофи, ситно нарязаната чушка, зехтина и посочените подправки.

Сервираме рибата по два възможни начина. Или изправена върху купчина от картофите, с която постигаме красивата височина, или върху пържен картофен кейк. Него приготвяме, като оформяме отново с ринг кръглия кейк от картофената смес, набрашняваме го и пържим за кратко от двете страни.

Украсяваме със соса "Конфит", с прясна мащерка и лимон и поднасяме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Маслени бисквити с лимец

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сладолед 3 в 1

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кюфтенца с джинджифил

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

В Тайланд Нели Топалова запекла сарми в скаричка за сандвичи, нямало фурна

Кулинарията е изкуство, в което въображението трябва се развихри. Така поне смята актрисата Нели Топалова, която сама твърди, че обожава предизвикателствата както в живота, така и в кухнята.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бански чомлек

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашен сметанов сладолед

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

"Тиквуша"

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Салата Урнебес

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Майонеза „Краси” триумфира с две награди на потребителите

На церемония в гранд хотел София бяха раздадени наградите на победителите в единствената потребителска класация у нас „Любимите марки”. В раздел „Майонези и сосове” наградата грабна майонеза „Краси”,