Майката на Жоро Милионера му стана защитник

https://www.24chasa.bg/Article/1495657 www.24chasa.bg
Георги Енев в съда Снимка: Архив

Майката на 33-годишния Георги Енев, който на 22 юни изчезна с 1,5 млн. лева от инкасов автомобил и се предаде сам, е станала негов защитник, съобщава "България днес".

Промяната позволява на Донка изкъсо да следи как се движи делото срещу сина й, както и да го посещава в ареста всеки божи ден.

В момента Енев е настанен в килия с още един или двама задържани.
Вчера стана ясно, че след обира полицията е направила обиск в апартамента на฀ Донка, където е живял и Георги. Оттам е иззет компютър, на който вещи лица правят експертиза.

В колата пък е открит мобилният телефон на Енев и служебните дрехи.
Няколко папки са разговорите през последните месеци на "милионера", които се проверяват детайлно, обясниха разследващи. Досега Енев мълчи и не дава обяснение къде е скрил огромната сума, която задигна.

Докато бе в неизвестност, в България се разрази истинска истерия къде са скрити изчезналите пари.

Понеже личната кола на Енев "Опел Кадет", бе открита край село Храбрино, десетки туристи и иманяри хукнаха из Родопите да търсят парите, но никой не ги е намери.

"Объркан съм!" бяха единствените думи, които промълви Милионера, след като бе изпра-
вен пред Окръжния съд в Пловдив, който му наложи постоянна мярка "задържане под стража". Седем дни преди да се предаде на 28 юни, в жилището на майка му Донка непознат мъж занесъл торба с 25 000 лева. Жената се обадила в полицията, а парите били иззети за експертиза. Направено е изследване на чантата, но нито по нея, нито по банкнотите са открити следи от Енев.

По разказа на Донка и съпруга й полицията е направила фоторобот на мъжа, позвънил на вратата. Той прошепнал: "Това е за вас." Подал чантата и избягал. Жоро Милионера не е държал пари в банкови сметки, става ясно от разследването. Известно е, че е изплащал кредит от 40 000 лв. Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. В ареста Енев спазвал всички правила, хранел се с останалите  задържани, а от майка си искал само да му носи тоалетни принадлежности.

Вижте тук Къде са парите на Жоро Милионера

Вижте още интересни теми в новия брой на "България днес":

1. Врачански прави секс на плажа. Актьорът закован с уникални папарашки снимки

2. Скандалът с Мишо Бирата уволни "ухо" №1

3. Слави ругае Галя от "Сатен". Ще ми крадеш балерините ли ма?, крещял гологлавият водещ

4. Хлябът пълен със сол и Е-та

5. Депутатът Емил Димитров: Стоичков прие да е призидент на ЦСКА!