Родителите на Милка в шок, допускат, че е набедена за убийство

https://www.24chasa.bg/Article/1496198 www.24chasa.bg
СНИМКА: АРХИВ Милка Дочева учела медицина в Бохум, завършила и курс за стерилизация на инструменти, за да може да работи в болницата.

Те разбрали за инцидента от медиите.

Подозирали обаче, че нещо се случва с детето им, след като не могли да се свържат с нея по мобилния телефон от четвъртък вечерта.

Дочеви твърдят, че нищо не знаели за връзката с турчина. Дори трудно произнасят името му. Останали много изненадани, че живее с него на семейни начала.

"Едва ли е било нещо сериозно, защото не би се хванала с мъж, който има 3 деца", коментира майката и едва сдържа сълзите си.

"Шокирани сме. Милка не би го направила. Не е агресивна, добра, ученолюбива и трудолюбива", казва майка Димитрийка.

Милка заминала за Германия преди 6 г.

Преди това завършила семестриално специалността химия и физика в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", а тази есен искала да си вземе държавните изпити.

В германския град Бохум записала медицина.
"Беше в трети курс, имаше още изпити да взема. Работеше на няколко места, за да си помага за следването, но когато се наложи и ние помагахме с пари", разказва бащата Дочко.

Чистела апартамента на учителката от Турция Гюлхан, но тя се преместила с майка си и сестра си от Дортмунд в друг град. Милка пак продължила да ходи да им чисти, защото била наблизо. Изкарала и курс за стерилизация на медицински инструментариум, за да работи в болница.

Завършила с отличие елитната хуманитарна гимназия в Пловдив, знае 4 езика. Била амбициозна и много практична. В гимназията научила немски и руски, а в Германия - гръцки, защото имала приятел грък. Двамата се разделили миналата есен. Майка разказва, че Милка не приела края на връзката трагично, нито е страдала.

"Каза ми: "Всеки си има свой път, мамо, не страдам", спомня си майката.
Родителите са изненадани, че дъщерята е дружала с турчина Мухарем. Тя никога не е споделяла за приятелството с него, а те от медиите разбрали, че е започнало преди 9 месеца.

"Тя искаше да създаде семейство, да си намери мъж, защото е на 30 години", обяснява Димитрийка.

Милка била в Пловдив през ноември м.г., смятала да се върне пак в края на юни, но все отглагала. За последно Димитрийка говорила с дъщеря си в сряда вечерта - за здравето , за времето и кога ще си идва в България. В четвъртък и петък майката също я търсила, но телефонът на Милка бил изключен.

В събота вечерта разбрали каква е причината. Не могли да мигнат, а в неделя заминали за Кричим, за да търсят приятел на Милка. Знаели, че Нихат скоро се е върнал от Дортмунд, където работил като строител.

Отишли в градчето, но се оказало, че пак е заминал за Германия. Тогава Димитрийка и Дочко се свързали по телефона с момчето. Попитали притеснени знаят ли какво става с дъщеря им, истина ли е огласеното в медиите. Той отвърнал, че не може да пита в полицията, но потвърдил, че е задържана, а телевизиите разказват за трагедията с трите убити деца.

Българите там обаче категорично отхвърляли възможността Милка да направи подобно нещо.

В неделя вечерта майката потърсила връзка с външно министерство в София по телефона. От централата отговорили, че нямат официална информация за арестувана българка в Германия и я посъветвали да се обади на тел. 112.

От българското посолство в Берлин също казали, че не разполагат с данни за случая с Милка. Посъветвали Димитрийка да звъни в понеделник, когато консулската служба започва работа.

"Господ да ни е на помощ. С какви очи ще гледаме хората, ако го е направила", нарежда майката.

Жената настоява да се направят експертизи, а не да се хвърля директно вината върху Милка. Родителите са готови да наемат адвокат, за да помогнат на детето си.

Нейни съученици от хуманитарната гимназия в Пловдив също казаха, че са шокирани от тежкото обвинение срещу Дочева. Те веднага звънили на приятели в Бон и Берлин, които казали, че най-много информация по случая бълват турски медии в Германия.

Милка беше отличничка и убийство е последното нещо, което може да извърши, просто е натопена, смятат пловдивчани, изкарали 5 г. в един клас с нея.