Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите

https://www.24chasa.bg/Article/1499132 Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите www.24chasa.bg
Споразумението за колективния трудов договор в здравеопазването ще влезе в сила със задна дата от 1 юли 2012 г.

60% от здравните заведения ще успеят да изпълнят изискванията на колективния трудов договор. 30% са под въпрос, а 10% от здравните заведения няма да успеят да се справят. Това стана ясно на пресконференцията в Здравното министерство.

Сагата завърши с „хепи енд". Пренебрегнахме личните амбиции, в интерес на здравните работници и на хората, каза Иван Кокалов от КНСБ, цитиран от "Фокус".

Спорният текст от договора, който сега е променен, гласи: „Лечебните заведения, които нямат възможност за увеличение на месечните работни заплати, се обръщат към отрасловия съвет". Нищо друг не е променено, освен това, което имахме възможността да подпишем тогава. Що се касае повече средства, ние ще копаем възможно най-много в тази посока. Също така трябва да има и качествени индикатори за лечебните заведения и да се увеличи прозрачността по отношение на разходваните средства.

Ако искаме да подобрим качеството и да запазим персонала, споразуменията, които се сключват, трябва да предхождат разпределянето на бюджета.

В стойността на клиничните пътеки влизат всички разходи на болничните заведения и трябва да се имат предвид. Методиката за изразходването на средствата трябва да бъде по-добра.

Ще действаме гъвкаво, в зависимост от информацията, която ни предоставят здравните заведения. Ако една болница не може да се справи с увеличението на заплатите, тя ще ги увеличи не с 20, а с 10%. Нашата цел не е здравните заведения да навлизат в допълнителни дългове, само и само да увеличат заплатите, каза още Иван Кокалов.

Министърът на здравеопазването, представителите на работодателите и синдикалистите изразиха готовност да намерят най-добрия вариант, който да е удобен за всички страни.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Прокурор №1 на София Христо Динев подаде оставка, болен е

Христо Динев подаде оставка като градски прокурор на София, съобщава „Правен свят”. По неофициална информация той заявил, че подава оставка по лични причини.

Кунева разпореди проверка на сигнал за разпратени отговори на матурата

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература

Манолова изпрати до Цачева промени в Изборния кодекс за гласуването в чужбина

Омбудсманът Мая Манолова изпрати днес до председателя на Народното събрание Цецка Цачева предложения за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Те бяха поискани от представители на българи в

Още седем „сини стаи“ прави Министерството на правосъдието

Още седем „сини стаи“ за щадящо изслушване на деца и пострадали от насилие ще изгради Министерството на правосъдието до 30 юли 2017 година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Децата ще пътуват безплатно във влаковете на 1 юни

БДЖ и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.

Спират нощния шум от заведенията в Търговище

Спиране на нощния шум от заведенията и ограничаване на работното им време планира новата общинската управа в Търговище, която внася изменения в Наредбата за търговска дейност.

АБВ, Народен съюз и Гергьовден създават политически и парламентарен съвет

Създава се политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден. Tова стана ясно по време на съвместна пресконференция на трите партии, съобщи „Фокус”.

Змия ухапа дете в центъра на Пловдив

Отровна пепелянка ухапа 7-годишно момиченце, научи единствено репортер на Марица.бг. Инцидентът е станал в центъра на Пловдив на ул. „Христо Г. Данов” между Природонаучния музей и Дома на

Гратисчия нападна контрольори с лютив спрей и ритници в трамвай в София

Пътник без билет нападна трима контрольори в трамвай в София, съобщи "Дарик". Служителите на Центъра за градска мобилност поискали да проверят мъжа, но той извадил лютив спрей и ги напръскал по очите.