Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите

https://www.24chasa.bg/Article/1499132 Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите Здравните работници най-сетне с увеличение на заплатите www.24chasa.bg

60% от здравните заведения ще успеят да изпълнят изискванията на колективния трудов договор. 30% са под въпрос, а 10% от здравните заведения няма да успеят да се справят. Това стана ясно на пресконференцията в Здравното министерство.

Сагата завърши с „хепи енд". Пренебрегнахме личните амбиции, в интерес на здравните работници и на хората, каза Иван Кокалов от КНСБ, цитиран от "Фокус".

Спорният текст от договора, който сега е променен, гласи: „Лечебните заведения, които нямат възможност за увеличение на месечните работни заплати, се обръщат към отрасловия съвет". Нищо друг не е променено, освен това, което имахме възможността да подпишем тогава. Що се касае повече средства, ние ще копаем възможно най-много в тази посока. Също така трябва да има и качествени индикатори за лечебните заведения и да се увеличи прозрачността по отношение на разходваните средства.

Ако искаме да подобрим качеството и да запазим персонала, споразуменията, които се сключват, трябва да предхождат разпределянето на бюджета.

В стойността на клиничните пътеки влизат всички разходи на болничните заведения и трябва да се имат предвид. Методиката за изразходването на средствата трябва да бъде по-добра.

Ще действаме гъвкаво, в зависимост от информацията, която ни предоставят здравните заведения. Ако една болница не може да се справи с увеличението на заплатите, тя ще ги увеличи не с 20, а с 10%. Нашата цел не е здравните заведения да навлизат в допълнителни дългове, само и само да увеличат заплатите, каза още Иван Кокалов.

Министърът на здравеопазването, представителите на работодателите и синдикалистите изразиха готовност да намерят най-добрия вариант, който да е удобен за всички страни.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кола гори на магистрала "Струма", има опасност от взрив

Кола гори на АМ "Струма" близо до язовир Дяково. На място има огнеборци, които гасят огъня. Заради опасност автомобилът да се взриви, пожарникарите са опънали маркучи и гасят от разстояние.

Строежът на метрото спря телевизията на бул. „България" в София

Строежът на метрото спря телевизията на бул. „България" в София, съобщиха читатели на в. „24 часа". Причината за прекъсването е засегнат оптичен кабел, който не е бил отбелязан в кадастрални планове.

Пожар гори във вилна зона между Самоков и Боровец

Пожар гори в близост до вилна зона между Самоков и Боровец, съобщава "Хоризонт". От полицията потвърдиха, че два екипа на пожарната вече са на мястото и вече са успели да локализират огъня откъм

Нинова от Бузлуджа: Хиляди социалисти, обединени и силни, ще направим България друга

За президент трябва да изберем страж, пазител на сигурността и гарант на мира „125 години след началото. 125 години строим България. 125 години борби на хиляди хора, дали живота си, младостта си,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Тефтерче на войвода от ХVIII век пази карта на съкровище

През Възраждането книгата излиза от църквата и манастирската библиотека и навлиза в бита на хората  В поствизантийския период (ХV-ХVII в.) и особено в епохата на Възраждането (ХVIII-ХIХ в.

Гъсти облаци от дим на "Цариградско шосе" в София

Гъсти пушеци дим се издигат над комплекса на БАН в столичния квартал "Гео Милев", съобщи БНТ. От пресцентъра на МВР уточниха, че причината са запалени изолационни материали при извършване на ремонтни

Реставрация на древен ръкопис

Старите книги се съхраняват при 18 градуса по Целзий, 55% относителна влажност на въздуха и осветеност до 50 лукса Десетки средновековни ръкописи са минали през ръцете на реставраторката д-р Румяна

Борисов и Василева откриха новото депо за отпадъци край Велико Търново (Снимки)

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха Регионалната система за управление на отпадъците в регион Велико Търново.

Борисов: Няма пряка заплаха за страната, ще получим 6 млн. евро за защита на границата (Снимки+Аудио)

„В момента имаме 4000 санирани блока, 100% държавна помощ е това. В другите държави хората или общините участват с някакъв процент във финансирането“, заяви премиерът Борисов,