Би Ти Ви спира "Гласът на България"

https://www.24chasa.bg/Article/1500670 www.24chasa.bg
Победителката от първия сезон Стелияна Христова СНИМКА: АРХИВ

Предаването на Слави Трифонов "Гласът на България" няма да бъде излъчено през есента, въпреки че до този момент шоуменът правеше кастинги, пише жълто издание. След като свършил цялата организационна работа по проекта, шефовете на Би Ти Ви уведомили продуцента в последния момент, че шоуто отпада от програмната схема за предстоящия телевизионен сезон.

Ето какво казаха от телевизията.

Лъжа е, обявиха от Би Ти Ви.

"Не са верни слуховете, че проектът "Гласът на България" е спрян. Това е най-гледаното музикално шоу за 2011 г., което предизвика фурор не само в ефир, но и в интернет, като даде възможност на феновете си да гласуват за своите фаворити безплатно в сайта на предаването", обясни Константина Маркова, пиар на медията.

Успехът на шоуто всъщност е причина Би Ти Ви да иска да го прави, тъй като то носи високи рейтинги.

В момента екипът на предаването е в кратка почивка, но снимките скоро предстоят. Кастингите свършиха и участниците вече са избрани.

"Кога точно ще започне излъчването на шоуто по Би Ти Ви - това все още е тайна и когато дойде моментът да го обявим официално, феновете на шоуто във фейсбук страницата първи ще научат", обеща Маркова.

Много е вероятно музикалното състезание да тръгне през октомври или ноември, казват запознати с работата на екипа.

"Гласът на България" се прави от продуцентската компания на Слави Трифонов "Седем осми". Във втория сезон със сигурност ще има промени в журито. Кирил Маричков обяви преди време в "24 часа", че няма да участва, тъй като имал други ангажименти по същото време. А и в много държави, където шоуто е излъчвано, журито се променя всеки сезон.