Продуцентът на Джей Ло пише песните на Нели Петкова

https://www.24chasa.bg/Article/1500832 www.24chasa.bg

Нели Петкова е готова вече със записите по първия си студиен албум. Екипът й е записал 14 песни, но все още няма яснота колко от тях ще влязат в тавата. Винаги трябва да има малко повече, за всеки случай, казва певицата. Заглавието все още не е ясно, но най-вероятно ще бъде наречен на миналогодишния й хит "Лъки уан" (“Късметлия”).

Смятам, че това заглавие ми отива, защото аз наистина съм късметлийка, разказва певицата.

Преди първия й солов тя има издадени 3 албума съвместно с "Ку-ку бенд". Музикален продуцент на новата й тава е Мирослав Гечев. Автор на някои от текстовете и песните е Къртис Ричардсън. Продуцентът е работил със световни звезди като Дженифър Лопес, Риана, Крейг Дейвид.

Миро ме запозна с него, те са дългогодишни партньори, разказва Нели Петкова.
Стилът на дебютната й тава е поп, денс, етно, дъб степ, има дори и една балада.
Още в детската градина Нели вече знаела, че иска да стане професионална певица. Била 5-годишна, когато за първи път на представление изпяла родопската песен "Водице бистра студена". Оттогава в мен пламна любовта към музиката и развих професионално отношение към пеенето, признава Петкова.

Певческия талант е наследила от майка си Цонка Петкова, която по професия е начален учител. Баща й Димо Петков също пее много вярно и също работи в училището в родния град на Нели Карлово. Тя е родена на 5 декември 1983 г., зодията й е Стрелец.

Първо завършва музикалното училище в Котел със специалността народно пеене, а след това СУ "Св. Климент Охридски" в дисциплината музикална педагогика. Когато е второкурсничка, се явява на конкурса, организиран от Слави Трифонов, "Аз пея в "Ку-ку бенд". Печели го и 6,5 години е вокалистка на бенда в "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви.
Напускането й взривява жълтата преса.

Пишат се истории за кавги, разправии и скандали, които Нели коментира така: "Напуснах, защото вече беше дошло времето да продължа по пътя си. И до днес с целия екип сме в много добри професионални отношения". Разказва обаче, че когато е спечелила конкурса на 24 декември 2004 г., който е бил излъчван на живо в ефир, не се е разплакала. Защото останала като гръмната.

Не вярвала, че ще успее да сбъдне мечтата си да бъде вокалистка на своите кумири от "Ку-ку бенд" и да пребори толкова сериозна конкуренция от кандидати.

Само по-големият й брат Петър не се занимава с музика. Той е следвал "Телекомуникации и съобщителна техника" в София, но в момента прави бизнес.
Нели разказва как, когато била 6-годишна, вуйчото на баща й - Дамян се върнал от Германия и й донесъл една чанта с аудиокасетки. Албуми на Селин Дион, "Куин", "Дженезис", Марая Кери, Уитни Хюстън и дискотечни хитове. Казал й: “Ако искаш да станеш певица, трябва да се научиш да пееш по-добре и от тях." Нели започнала да ги слуша денонощно на двоен касетофон, който техните й купили от "Кореком". Сваляла куплет по куплет и се опитвала да пее като гласовете от касетите.

8-годишна, вече ходела на уроци по пеене и солфеж при фолклорната певица Мария Колева.

Любимата й певица оттогава е Вълкана Стоянова, а любимата й песен и до днес е "Димитър кара гемия".

В личен план Нели казва, че е много щастлива. Аз съм си щастливка, знам си го това още от дете, признава певицата. Отскоро в живота й има мъж. Не иска още семейство, но е сигурна, че някой ден ще има дом, съпруг и деца. Но не и сега, в момента съм отдадена изцяло на певческата си кариера, казва Петкова.

Иска след 10 години да има 10 албума и още повече сили да пее и вдъхновение да твори.