Пазачка на Цар Киро прогони гангстер от баничарница

https://www.24chasa.bg/Article/1505181 www.24chasa.bg
Нонстопът за катми, откъдето изпадналият гангстер опитал да вземе оборота. СНИМКА: Наташа Манева

Охраняващата доскоро хасиендата на Цар Киро в Катуница Николина Козинарска изпъди въоръжен с пистолет гангстер от денонощно заведение за катми срещу Градския дом на културата в Пловдив. Бившата 43-годишна пазачка и колегата й Стоян Пицин били сами, когато към 3,30 часа в понеделник влетял бандитът и креснал: "Дай парите".

"Хвани пищова като хората, бе! Какво го държиш настрани като гангстер от филмите", направила забележка на бандита бившата охранителка на Цар Киро. Тонът й не бил заплашителен, по-скоро майтапчийски, защото апашът не се нахвърлил върху нея, обясниха колеги на Николина. "И терорист няма да й се опре", каза нейна колежка. Докато Николина се преструвала, че търси ключа за касата, за да даде парите на мъжа, натиснала бутона за СОТ-а.

Междувременно Стоян Пицин предложил на обирджията да му направи катма. "Я махни тоя пистолет, че ще влязат хора.
Ще ти свия една катма, какъв пълнеж да сложа?", залисвал нервния мъж Стоян Пицин. Шокиран от неочакваната реакция, бандитът прибрал пищова в горнището на анцуг. Бил вдигнал яката до очите. Пристъпял от крак на крак и хукнал към тепето. Сотаджиите го изпуснали за секунди.

Козинарска и колегата й описали пишман бандита на криминалистите като 25-30-годишен, висок, с къдрава коса. Смятат, че не е ром. Полицаите открили отвън шапка, за която се предполага, че е негова.
Въртеше се като шугав, не е изключено да е наркоман, коментираха от заведението.
По непотвърдена информация в касата имало около 100-ина лева.