200 души за място в дирекция "Туризъм"

https://www.24chasa.bg/Article/1506613 www.24chasa.bg
В тази красива къща до Джумая джамия в Пловдив ще работят чиновниците от дирекция "Туризъм" към Министерството на икономиката. СНИМКА: Наташа Манева

По 200 са кандидатите за едно място в дирекция "Туризъм" към Министерството на икономиката, което от 1 септември отваря врати на ул. "Железарска" под тепетата. Това съобщи зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски.

От ведомството са изпратили писмо, в което молят общината да осигури по-голямо помещение, за да проведат конкурса. Ще помолим някое от висшите училищада ползваме аулата или друга голяма аудитория, каза зам.-кметът, но не уточни за колко щата ще се борят чиновниците. Според източници от министерството бройките са 10-15.
Служители от "Туризъм" от два дни пренасят и сглобяват мебелите си по кабинетите на втория, третия и четвъртия етаж в сградата.

Той уточни, че е запазено оборудването в заведението "Синьото лъвче", което се намира в мазето на къщата с часовника на Джумаята. Така че собствениците ще преговарят със зам.-министър Ивайло Маринов дали ще заработи отново или не, каза зам.-кметът. Барчето бе направено в клуб на СДС, който градската управа отне от политическата сила, защото не се ползва по предназначение.

Ремонтите в сградата приключиха и работници изнасяха днес строителните отпадъци. 200 000 лв. вложи община Пловдив за нейното обновяване и за 16-те апартамента, в които ще живеят министерските хора.

Най-много се радвам, като виждам, че на фасадата няма нито един климатик, заяви Кацарски. Така управата давала пример на живеещите по Главната улица, след като разпореди външните тела на електроуредите да бъдат преместени отзад.
С подмяната на покрива и монтирането на тръби на терасите, отвеждащи водата в улуците, се слага край на мухъла, който беше един от тежките проблеми на старата къща.

Напълно готов, но все още необорудван, е фронт офисът на ведомството. Вчера работници инсталираха системата за контрол на достъпа на входа, която ще отсява посетителите и ще ги насочва по отделите.

Изцяло завършен е и овалният кабинет, в който ще се настани Маринов. Той се намира на третия етаж и е специално подбран, защото през прозорците се разкрива удивителна гледка към града. Римският стадион грее в пълния си блясък, Джумая джамия изглежда чудесно, вижда се и цялата Главна, посочи директорът на "Жилфонд" Румен Лемберов.
Общинското предприятие имаше грижата да реновира сградата в центъра, а до 25 август да стегне и 16-те жилища.

Готови сме на 80-90 процента и ще изпреварим срока, увериха строители, които още лепяха плочките в апартаментите в "Тракия". В тови район са 13 от тях, един е до Военна болница и е с площ 70 квадрата, а други са в "Южен". Полезната площ е 20-25 кв. метра, а наемът е 25-30 лв., уточни зам.-кметът.