Избраха Деница Златева за зам.-шеф на Социнтерна на жените

https://www.24chasa.bg/Article/1521231 www.24chasa.bg
Деница Златева (четвъртата от лявона дясно на горния ред) стана зам.председател на женския социнтерн. Снимка Архив

Членът на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на Обединението на жените-социалистки в БСП Деница Златева бе избрана за заместник-председател на Социалистическия интернационал на жените (СИЖ), съобщиха от партията.

Изборът беше оповестен по време на заседанието на Съвета на СИЖ в Кейптаун, Южна Африка. Златева спечели с убедително мнозинство гласуването в региона пред своята конкурентка за поста Нермина Заимович-Узунович от Босна и Херцеговина с 9 на 3 гласа.

В следващите три години Златева ще бъде част от изпълнителния комитет на организацията и ще отговаря за региона на Централна и Източна Европа.

Социалистическият интернационал на жените обединява 145 организации на жените от социалистически, социалдемократически и трудови партии. На 27 и 28 август в Кейптаун се провежда конгресът на СИЖ, в който участва Деница Златева. Акцент на форума е борбата с бедността и защитата на политическите права на жените.

Ще бъдат обсъдени начините да се подобрят условията на работа и социалните предпоставки за жените в селските райони, както и справедливото разпределение на финансовите ресурси в световен мащаб.