Пощите изместват СИБАНК от винетките

https://www.24chasa.bg/Article/1523224 www.24chasa.bg
Вчера в пътната агенция бе отворена офертата само на "Български пощи" и "ВИП секюрити". СНИМКА: Румяна Тонeва

"Български пощи" е напът да измести СИБАНК в разпространението на винетките. Консорциум "Винетни стикери 21-17", в който пощите участват заедно с охранителната фирма "ВИП секюрити", остава единственият кандидат в конкурса за дистрибуция от догодина до 2017-а. Това стана ясно вчера при отварянето на ценовите оферти. Другият участник - сдружение между СИБАНК и "Г4С Секюрити сървисиз България", е отстранен. Пътната агенция ще обяви мотивите до 7 дни.

Пощите и "ВИП секюрити" предлагат да извършват услугата срещу 4,49% от реализираните приходи. Годишно те са около 200 млн., т.е. дистрибуторът ще получава около 9 млн. лв.

"ВИП секюрити" участва и сега в разпространението на стикерите в тандем със СИБАНК. Те спечелиха конкурса през 2009 г. с оферта за комисиона от 4,75%. Тогава от пътната агенция коментираха, че това е два пъти и половина по-ниска цена от плащаната преди 2010 г. и държавата ще икономиса около 40 млн. лв.

След като вчера бе обявено, че офертата на СИБАНК и "Г4С секюрити сървисиз България" няма да бъде отворена, представителката на сдружението заяви, че ще обжалва решението на пътната агенция. Ценовите предложения не се отварят, когато не покриват техническите изисквания.

В обявения през юли конкурс летвата бе вдигната високо. В процедурата през 2009 г. от фирмите се изискваше да имат поне 6 млн. оборот за последните 3 г. Сега трябва да е над 20 млн. Преди 3 г. участниците трябваше да представят декларация, че ще осигурят и поддържат поне по един денонощен пункт във всеки областен град. Сега изискването е да са поне 10.

Освен това кандидатите трябва да предложат най-малко 1000 места за разпространение, за последните 3 г. да са изпълнили поне един сходен договор, да притежават система за охрана и GPS мониторинг на автомобилите, с които ще извършват превозите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.