Пощите изместват СИБАНК от винетките

https://www.24chasa.bg/Article/1523224 www.24chasa.bg
Вчера в пътната агенция бе отворена офертата само на "Български пощи" и "ВИП секюрити". СНИМКА: Румяна Тонeва

"Български пощи" е напът да измести СИБАНК в разпространението на винетките. Консорциум "Винетни стикери 21-17", в който пощите участват заедно с охранителната фирма "ВИП секюрити", остава единственият кандидат в конкурса за дистрибуция от догодина до 2017-а. Това стана ясно вчера при отварянето на ценовите оферти. Другият участник - сдружение между СИБАНК и "Г4С Секюрити сървисиз България", е отстранен. Пътната агенция ще обяви мотивите до 7 дни.

Пощите и "ВИП секюрити" предлагат да извършват услугата срещу 4,49% от реализираните приходи. Годишно те са около 200 млн., т.е. дистрибуторът ще получава около 9 млн. лв.

"ВИП секюрити" участва и сега в разпространението на стикерите в тандем със СИБАНК. Те спечелиха конкурса през 2009 г. с оферта за комисиона от 4,75%. Тогава от пътната агенция коментираха, че това е два пъти и половина по-ниска цена от плащаната преди 2010 г. и държавата ще икономиса около 40 млн. лв.

След като вчера бе обявено, че офертата на СИБАНК и "Г4С секюрити сървисиз България" няма да бъде отворена, представителката на сдружението заяви, че ще обжалва решението на пътната агенция. Ценовите предложения не се отварят, когато не покриват техническите изисквания.

В обявения през юли конкурс летвата бе вдигната високо. В процедурата през 2009 г. от фирмите се изискваше да имат поне 6 млн. оборот за последните 3 г. Сега трябва да е над 20 млн. Преди 3 г. участниците трябваше да представят декларация, че ще осигурят и поддържат поне по един денонощен пункт във всеки областен град. Сега изискването е да са поне 10.

Освен това кандидатите трябва да предложат най-малко 1000 места за разпространение, за последните 3 г. да са изпълнили поне един сходен договор, да притежават система за охрана и GPS мониторинг на автомобилите, с които ще извършват превозите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт