ГДБОП разби наркогрупа, произвеждала синтетичната дрога „Пико"

https://www.24chasa.bg/Article/1524001 www.24chasa.bg
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП пресякоха производство на синтетична дрога. Неутрализирана е дейността на престъпна група, действала във Варна, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана след проведено разследване на сигнал, че вилен имот в местността Акчелар - Варненско, е превърнат в нарколаборатория.

Антимафиотите установили, че участници в престъпна група се занимават с производството на синтетичното наркотично вещество „Пико".

За целта от аптечната мрежа свободно купували лекарствен препарат, от който извличали една от основните му съставки - псевдоефедрин.

Вчера те „атакували" адреса. Във вилата задържали деветиимата членове на групата: К.К. (30 г.), М.Ж. (29 г.), П.Д. (35 г.) - криминално проявен, Д.И. (32г.) - известен с прякорите Добата и Белега, осъждан за притежание на наркотични вещества, М.Г.(27 г.) - криминално проявен, Н.Н. (46 г.), В.Я. (28 г.) - осъждан за притежание на наркотици, регистриран за придобиване и държане на взривни вещества, Д.М. (24 г.) и С.Б (21 г.).

От имота са иззети стъклена купа с жълтеникаво прахообразно вещество, за което се предполага, че е псевдоефедрин, две електронни везни, фосфорна киселина, термометър, стъклена колба с капак, стъклена бутилка с медицински бензин и друга - със солна киселина.

Открити са два полиетиленови плика - с бяло прахообразно вещество и със синьо-бели капсули с различен размер.

На К.К. и М.Ж. са повдигнати обвинения.