"Галъп интернешънъл": Има мъртво вълнение в ГЕРБ

Първан Симеонов Снимка: "Галъп интернешънъл"

Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. Коментарът е на социолога Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред БНР. В края на депутатската ваканция той очерта перспективите пред новия политически сезон.

"В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет", смята социологът.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати, смята Първан Симеонов.

Политическите лагери си приличат и остават неразличими. Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действия се гледа през призмата на политическата реклама.

ГЕРБ е изложен на сериозна опасност - на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Елен Герджиков: Промените в движението във връзка със строежа на метрото, ще бъдат факт в края на месеца

Промените в движението в София, във връзка със строежа на метрото, ще бъдат факт в края на месеца. Ще дадем специален брифинг, на който ще обясним отново всички промени.

Московски: Това на границата е безобразие, ако пак ескалира напрежението, нещата и при нас ще излязат извън контрол

Абсолютно неприемлива е ситуацията. Това е безобразие. Ако има следващ случай на ескалиране на напрежението, нещата и при нас ще излязат извън контрол.

Луксозна лимузина гръмна в центъра на Враца

Лек автомобил „Ауди“ А4 се е взривил късно снощи във Враца, съобщава tribali.info. Инцидентът е станал на паркинга близо до сградата на НАП-Враца. Свидетели са чули 2 взрива,

ГКПП „Кулата-Промахон“ е отворен за движение, „Илинден-Ексохи“ остава затворен

ГКПП „Кулата-Промахон“ е отворен за движение, но „Илинден-Ексохи“ остава затворен. Това съобщи за ‘‘Фокус’’ дежурният служител в пресцентъра на ГД „Гранична полиция“.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Арестуваха 14 поляци, планирали нападение срещу център за бежанци в Швеция

Полицията в Швеция е арестувала 14 поляци планирали нападение срещу център за настаняване на бежанци в стокхолмското пристанище Нюнехамен, предаде BBC.

Хиляди жители на столичния кв. Дружба 2 без ток повече от час

Хиляди жители на столичния кв. Дружба 2, живеещи в четвърта и пета част на квартала, са без ток в момента за повече от час, съобщиха читатели на "24 часа".

Бизнес: срещу 50 ст. първолаци правят профили на съученици във фейсбук

Първолаци въртят бизнес във фейсбукс. Срещу 50 ст.  предприемчиви първокласници правели профили на съученици си в социалната мрежа, на които родителите не позволявали онлайн комуникация.

С 2 млн. лв. от ЕС 600 експерти ще наблюдават ромската интеграция

600 експерти от държавни институции и неправителствени организации ще бъдат обучени, за да наблюдават интеграцията на ромите и да нанасят наблюденията си в специален софтуер.

Елена Поптодорова се прибира, от март нов посланик в САЩ

Мандатът на посланика ни в САЩ Елена Поптодорова няма да бъде продължаван повторно и тя ще се прибере в България до края на март. На нейно място ще замине външнополитическият съветник на президента