Мит Ромни: Време е да обърнем страницата

https://www.24chasa.bg/Article/1527337 www.24chasa.bg
Кандидатите за президент Ромни и за вицепрезидент Райън заедно със съпругите си поздравяват участниците в републиканския конгрес в Тампа. СНИМКА: РОЙТЕРС

"Дойде време да обърнем страницата", заяви републиканският кандидат-президент Мит Ромни, цитиран от Би Си Си. 65-годишният бивш губернатор на Масачузетс официално прие номинацията си на конгреса на своята партия в Тампа.

"Днес дойде време да оставим зад нас разочарованията от последните 4 години, да оставим настрана разделението и взаимните обвинения", каза в речта си Ромни. Той обяви плана си за създаване на 12 млн. работни места и за постигане на енергийна независимост на Щатите до 2020 г.

Ромни обвини Обама, че не е изпълнил обещанията си за намаляване на бюджетния дефицит и на безработицата. Той призова избирателите да надмогнат разочарованието си от управлението на президента демократ и да се присъединят към него за възстановяването на страната.

В словото си републиканският кандидат разказа за своето възпитание като член на мормонската църква, за родителите си и семейния си живот. Когато заговори за собствените си преживявания като баща, той видимо се развълнува. Спря се на времето, когато заедно със съпругата си Ан са се будели, за да видят "куп деца да заспиват в стаята ни".

Той се зарече да върне на САЩ позицията на световен лидер. Обвини сегашния президент, че е обърнал гръб на съюзниците си, като даде за пример Израел и Полша, и предупреди, че ако бъде избран, няма да е толкова "гъвкав" в отношенията с Русия. "През моето управление нашите приятели ще видят малко повече лоялност, а г-н Путин - малко по-малко гъвкавост и малко повече твърдост", обеща Ромни.

От щаба на Барак Обама обявиха, че Ромни нямал "конкретни идеи" и щял да дърпа "страната" назад.

Последни социологически проучвания дават на Ромни 44 срещу 42% за Обама.

Клинт Истууд изгони Барак Обама от поста

Клинт Истууд почти открадна шоуто на Мит Ромни, коментираха агенциите вчера. В последната вечер на конгреса в Тампа кинолегендата разигра въображаем диалог с Барак Обама. Етюдът бе съпровождан от музика от уестърна "Добрият, лошият и злият".

На президента бе отреден празен стол, на който Истууд от време на време казваше да млъкне.

Под бурните овации на делегатите 82-годишният актьор заяви: "Когато някой не си върши работата, трябва да си ходи."

Наблюдателите отбелязаха, че изявата на Истууд не минала гладко. Прескачал от тема на тема. Допуснал и гаф, като казал, че не е добра идея юристи да стават президенти. Такова образование има Обама, но и Ромни.