Лекари отказали преглед на арестант

Снимка: Архив

Специалистите нефролози от бургаската болница са отказали да извършат преглед на арестант, стана ясно по време на съдебно заседание по дело за двойно убийство.
В съдебната зала бе представено писмо, според което медиците са изразили нежелание не само да бъдат вещи лица по назначени от магистратите експертизи, но и да консултират и извършат прегледи на лица, изпратени от институцията.

Така близо два месеца в Бургас не се е намерил специалист, който да каже откъде идват бъбречните болежки на 35-годишният Иван Симов, обвинен за екзекуцията на мъж и жена - Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев. От МБАЛ-Бургас отказаха коментар с обяснението, че управителят на здравното заведение е в отпуск.

Все пак съдебният състав, с председател Стефан Стойков, прие ново определение, според което Иван Симов да бъде отведен на преглед при лекар, без да се конкретизира точно какъв, във връзка с оплакване от бъбречни болки. Той трябва да бъде отведен и при стоматолог. При частичните си обяснения Симов каза, че е бит по време на разпит и е загубил зъб.

Самоделка, направена от кормилната ос на военна кола, с настандарнта пружина и пирон вместо ударник - така описа оръжието, което е виждал у Симови един от свидетелите - Антоний Средков. Пищовът използвал най-вече бащата на Иван -Кръстьо, който около 2 години и половина вардел язовир, стопанисват от Средков. Кръстьо Симов твърдял, че оръжието е изработено от сина му Иван. След конфликт между тях, работодателят дори пуснал жалба до полицията с молба оръжието да бъде иззето, тъй като се страхувал Симови да не го използват срещу него.

Според експерти Тодорка и Стоян са убити с ловна пушка или самоделно оръжие, което стреля с ловни патрони. Въпреки многобройните претъсвания оръжието на двойното убийство от преди 2 години не бе намерено. Тодорка бе намерена с огнестрелна рана в главата в автомобил, паркиран в двора на семейната вила в м. Бадемите край Рудник. Стоян пък бе открит в местност на около 300 метра от къщата. Убиецът е стрелял в тила на жертвата, която е била просната по очи на земята.

Делото срещу Иван Симов ще продължи на 24 октомври. До тогава се очаква по него да има и съдебно-медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Защо са полезни антиоксидантите

Те неутрализират окислителните реакции в клетките, при които се образуват свободни радикали. Най-мощните витамини антиоксиданти са А, С и Е, както и микроелементите селен, цинк, мед и манган.

Депутатът Миховски подава писмено съгласие за снемане на имунитета му

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски ще подаде писмено заявление за съгласие по смисъла на чл. 70, ал. 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета му на народен

Майка прибра трите си деца от приют в Русе след 5-годишна семейна драма

Майка прибра трите си деца от приюта на БЧК в Русе след 5-годишна семейна драма. Районният съд постанови Е.Г.Г. да получи родителските права, а бащата да плаща по 100 лв.

Ватманска грешка причинила инцидента на площад "Македония"

Причината за вчерашната трамвайна катастрофа на площад "Македония“ не е в инфраструктурата, грешката е на ватманката. Това съобщи за БНТ инж. Иво Василев от "Столичния електротранспорт".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

СБЖ: Законът за обществените поръчки ще развърже ръцете на силните на деня да си подбират медии

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) изразява в декларация несъгласие със Закона за обществените поръчки. Става дума за текст, освобождаващ държавните институции от задължението да обявяват

Затвориха ГКПП „Илинден-Ексохи“

В 10:00 часа е спряно преминаването на всякакъв вид моторни превозни средства през ГКПП „Илинден-Ексохи“, заради стачни действия преди гръцкия пункт. Това каза за ‘‘Фокус’’ Лора Любенова,

Цачева: Защитата на нашите граници от бежанци не противоречи на демокрацията

"Защитата на нашите граници от незаконно преминаващи мигранти не противоречи на принципите на демокрацията и върховенството на закона". Това каза председателят на парламента Цецка Цачева по време на

Цацаров поиска имунитета на депутата Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда

Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"Единни за промяна": Общинският план за развитие на Видин няма ясни приоритети, цел и визия

Общински съветници и членове на гражданско обединение "Единни за промяна" участваха в обществено обсъждане на "Общински план за развитие на община Видин 2014 - 2020 г.