Лекари отказали преглед на арестант

https://www.24chasa.bg/Article/1528118 Лекари отказали преглед на арестант Лекари отказали преглед на арестант www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Специалистите нефролози от бургаската болница са отказали да извършат преглед на арестант, стана ясно по време на съдебно заседание по дело за двойно убийство.
В съдебната зала бе представено писмо, според което медиците са изразили нежелание не само да бъдат вещи лица по назначени от магистратите експертизи, но и да консултират и извършат прегледи на лица, изпратени от институцията.

Така близо два месеца в Бургас не се е намерил специалист, който да каже откъде идват бъбречните болежки на 35-годишният Иван Симов, обвинен за екзекуцията на мъж и жена - Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев. От МБАЛ-Бургас отказаха коментар с обяснението, че управителят на здравното заведение е в отпуск.

Все пак съдебният състав, с председател Стефан Стойков, прие ново определение, според което Иван Симов да бъде отведен на преглед при лекар, без да се конкретизира точно какъв, във връзка с оплакване от бъбречни болки. Той трябва да бъде отведен и при стоматолог. При частичните си обяснения Симов каза, че е бит по време на разпит и е загубил зъб.

Самоделка, направена от кормилната ос на военна кола, с настандарнта пружина и пирон вместо ударник - така описа оръжието, което е виждал у Симови един от свидетелите - Антоний Средков. Пищовът използвал най-вече бащата на Иван -Кръстьо, който около 2 години и половина вардел язовир, стопанисват от Средков. Кръстьо Симов твърдял, че оръжието е изработено от сина му Иван. След конфликт между тях, работодателят дори пуснал жалба до полицията с молба оръжието да бъде иззето, тъй като се страхувал Симови да не го използват срещу него.

p>Според експерти Тодорка и Стоян са убити с ловна пушка или самоделно оръжие, което стреля с ловни патрони. Въпреки многобройните претъсвания оръжието на двойното убийство от преди 2 години не бе намерено. Тодорка бе намерена с огнестрелна рана в главата в автомобил, паркиран в двора на семейната вила в м. Бадемите край Рудник. Стоян пък бе открит в местност на около 300 метра от къщата. Убиецът е стрелял в тила на жертвата, която е била просната по очи на земята.

Делото срещу Иван Симов ще продължи на 24 октомври. До тогава се очаква по него да има и съдебно-медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

"Туптящо сърце" откри 53-ма мигранти във влака от Гърция

"Благодарение на съвременният уред, наречен "туптящо сърце", бяха открити 53-мата мигранти във влака от Гърция за България. Тези нещастни хора са си дали парите на трафикант, който е взел 10 хил.

Българската принцеса на Саксония: Илюзия е, че ще срещнеш принц на бял кон и няма да работиш

През целия си живот българката Теофана фон Заксен, която носи титлата принцеса на Саксония, не е спирала да работи. „И милионер да си, ако не работиш, все някога ще ти свършат парите.

Борисов: Реализирахме рекордно бърза реадмисия на мигранти с Гърция

"Вчера реализирахме рекордно бърза реадмисия в Европа, с връщането на над 50 мигранти, влезли от Гърция у нас. Няма по-бързо върнати граждани, за което благодаря на гръцката държава и на гръцкия

65 военни и 9 единици техника дислоцирани на границата с Гърция

"Вчера в 13,30 ч бяха активирани силите за усилване охраната на държавната граница, след заловените две групи мигранти край Петрич", каза командират на под. 26 400 в Благоевград подп. Иван Иванов.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Борисов: Гръцки трафикант взел по 200 евро от бежанец, излъгал, че ги води в Македония

Гръцки трафикант е подлъгал групата мигранти, които бяха заловени край Петрич, че ще ги преведе в Македония и е взел от всеки по 200 евро, каза пред журналисти в Благоевград министър-председателят

Иранско семейство прие християнството и дойде в България

Уахид и Шива са семейство от повече от 10 години. В Иран се занимавали с фризьорство, имали приятели и нормален живот, но казват, че винаги са се чувствали различни.

Санкции за семейства в Русенско заради отсъствия на децата

171 семейства от област Русе са били от Агенцията за социално подпомагане са били санкционирани през април заради допуснати неизвинени отсъствия на децата им.

Зорница Русинова: Ще изясним каква работна сила се търси по региони

За мен е добре да се разработи в министерството механизма за прогнозиране на нуждите от работна сила, каза социалният министър Зорница Русинова по Би Ти Ви.

Касим Дал: Само кандидатура на Борисов за президент може да обедини десните

"Сигурно има и други хора, но Бойко Борисов е единственият, който би обединил голяма част от дясното пространство като кандидат за президент".Това заяви зам.