Обама: Клинт Истууд е велик!

https://www.24chasa.bg/Article/1529764 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Американският президент Барак Обама сподели, че е "огромен почитател на Клинт Истууд", въпреки критичния монолог, който холивудската звезда изнесе по време на конгреса на Републиканската партия.

В интервю за USA Today държавният глава сподели, че носителят на Оскар е "велик актьор и още по-добър режисьор". Но прояви сдържаност, след като бе попитан дали се почувствал засегнат от изказването на Клинт.

Големият актьор и режисьор направи истинско шоу, като разигра диалог с въображаемия президент Барак Обама, на когото бе отреден празен стол на сцената. От време на време Клинт Истууд му казваше да млъкне и дори го призова да си ходи.

„Време е този пост да бъде зает от бизнесмен, от ярък бизнесмен," заяви Истууд под овациите на делегатите във Флорида. „И мисля, че е време да си ходите и да отстъпите мястото си на Мит Ромни." Изявата на Истууд предизвика противоречиви реакции

Не само заради застъпничеството си за кандидатите на републиканците, а и заради гафа му, когато каза, че не е добра идея адвокати да стават президенти. 82-годишният режисьор очевидно визираше Обама, без да знае, че и Ромни е адвокат по образование.

Истууд разговаря с празен стол, на който стоеше въображаем Барак Обама, преди речта на Мит Ромни на конгреса в Тампа. По този начин той упрекна президента, че не изпълнил обещанията си.

Въпреки това Обама заяви: "Ако сте обидчив, вероятно трябва да изберете друга професия".