Прибират масово бездомните кучета в столицата от ноември

https://www.24chasa.bg/Article/1530247 www.24chasa.bg
Снимка архив

От ноември ще започнем масово прибиране на уличните кучета в новия приют, който трябва да бъде готов до края на октомври, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строежа на нов приют за безстопанствени кучета в село Горни Богоров.

Новият приют се изгражда по всички правила на променената наредба от Министерството на земеделието и храните. След промяната на наредбата по мое настояване получихме възможност да построим приют от отворен тип, който да е с достатъчно добри условия за кучетата без да бъде луксозен, посочи кметът.

Площта, на която се изгражда приютът, е 25 декара, а бюджетът за построяването му е 1,3 млн. лева. Срокът за който трябва да е завършен проекта е 90 календарни дни.

„Ние сме договорили ускорен график - да се изгради с около 15 дни по-рано, така че вместо около 8 ноември да бъде готов до края на октомври. Така че от ноември месец да започнем масирано прибиране на улични кучета в този приют", каза Фандъкова. Тя отново подчерта, че мястото на кучетата не е на улицата.