Започват рехабилитация на пътя за Бучино - Суходол

https://www.24chasa.bg/Article/1539248 www.24chasa.bg

До края на годината ще започне рехабилитация на пътя от пернишкия квартал Мошино през село Бучино до Суходол, съобщи Лазаринка Стоичкова от управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Трасето е с дължина 14 км., 8 от тях са на пернишка територия. Рехабилитацията ще струва 9 195 000 лв. и трябва да приключи в рамките н атри месеца.

"Надяваме се да бъде пуснат в експлоатация до края на годината, но това може да стане, само ако позволят атмосферните условия", уточни шефът на областното пътно управление в Перник Румен Сачански.

Пътят от Мошино до Суходол бе алтернативен от Перник за София преди да бъде построена магистрала "Люлин". Той бе тотално разбит по време на градежа на аутобана, защото се ползваше от фирмата строител на аутобана. В момента шосето е осеяно с дупки и е в лошо състояние.

До края на годината ще стартира и рехабилитация на пътя между радомирските села Блатешница и Драгомирово. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв., а срокът за изпълнение също е 3 месеца. Дължината на трасето е 10 км.

Вчера бе направена първа копка на рехабилитация на пътя от Трън до Стрезимировци. Отсечката от 9 км. ще струва 5,8 млн. лв. и ще бъде основно рехабилитирана за 55 дни. Средствата са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Пътят не е ремонтиран от 1976 г. Рехабилитацията обаче ще блокира водния цикъл на Трън, защото общината е подписала декларация, че не може да нарушава целостта на настилката за 5 години.