Започват рехабилитация на пътя за Бучино - Суходол

https://www.24chasa.bg/Article/1539248 www.24chasa.bg

До края на годината ще започне рехабилитация на пътя от пернишкия квартал Мошино през село Бучино до Суходол, съобщи Лазаринка Стоичкова от управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Трасето е с дължина 14 км., 8 от тях са на пернишка територия. Рехабилитацията ще струва 9 195 000 лв. и трябва да приключи в рамките н атри месеца.

"Надяваме се да бъде пуснат в експлоатация до края на годината, но това може да стане, само ако позволят атмосферните условия", уточни шефът на областното пътно управление в Перник Румен Сачански.

Пътят от Мошино до Суходол бе алтернативен от Перник за София преди да бъде построена магистрала "Люлин". Той бе тотално разбит по време на градежа на аутобана, защото се ползваше от фирмата строител на аутобана. В момента шосето е осеяно с дупки и е в лошо състояние.

До края на годината ще стартира и рехабилитация на пътя между радомирските села Блатешница и Драгомирово. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв., а срокът за изпълнение също е 3 месеца. Дължината на трасето е 10 км.

Вчера бе направена първа копка на рехабилитация на пътя от Трън до Стрезимировци. Отсечката от 9 км. ще струва 5,8 млн. лв. и ще бъде основно рехабилитирана за 55 дни. Средствата са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Пътят не е ремонтиран от 1976 г. Рехабилитацията обаче ще блокира водния цикъл на Трън, защото общината е подписала декларация, че не може да нарушава целостта на настилката за 5 години.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА