Жалба срещу кмета на Търговище за конфликт на интереси

https://www.24chasa.bg/Article/1541950 www.24chasa.bg

Представителят на съюза на патриотичните сили "Защита" в Търговище Красимир Русев подал сигнал срещу кмета на Търговище д-р Красимир Мирев за конфликт на интереси. Жалбата е изпратена до Националната комисия, която се занимава с конфликтите на интереси, съобщи Русев.

В жалбата той обяснява, че от началото на 2009 г. до момента община Търговище купувала консумативи от книжарница в града, собственост на сина на кмета.

Общата сума, която е спечелила книжарницата е около 1 400 лв. за тези няколко години.

За да получи цифрите, които го интересуват, Красимир Русев подава заявление за достъп до обществена информация до общината във връзка с търговските отношения на администрацията и въпросната фирма. След като получава писмен отговор на питането си, Русев изпраща сигнала до Националната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Отговорът трябва да бъде получен в двумесечен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от

По дантелени черни чорапи, високи токове, шлиферче, което едва прикрива задните й части, и разкопчана до пъпа блуза се пусна Мара Отварачката из софийските улици. Певицата беше помъкнала със себе си чанта с гримове и помади, с които явно не се разделя. Очакваме скоро Мария да тръгне съвсем без дрехи.