Доброволци бдят на рискови кръстовища в Бургас на 17 септември

https://www.24chasa.bg/Article/1542835 www.24chasa.bg
Снимка: Фондация "Безопасни улици от Валя"

Членове на фондация "Безопасни улици от Валя" ще бдят на възлови кръстовища в Бургас в първия учебен ден на 17 септември. 

Доброволци с табели "Стоп", познати на запад като сrossing guards ще помагат на учениците да пресичат безопасно. "Табелите вече са готови, такива хора ще има на всички по оживени улици и кръстовища в града", съобщи днес Мария Димитрова, майка на 12-годишната Валя, прегазена на зебра миналата година.

Инициативата бе подкрепена и от сдружение "Младежки глас". Техни представители поискаха днес от образователния инспекторат да им предостави списък на училища, намиращи се в опасни зони, където да разпределят свои доброволци. 
"Разчитам до края на деня това да е направено", каза областният управител на Бургас Константин Гребенаров, който домакинства среща за безопасността на учениците в началото на новата учебна година.

Наред с доброволците, на 17-и около училищата ще има и засилено полицейско присъствие, стана ясно на срещата. То ще продължи до края на октомври, след което ще се дават полицейски наряди. "Проведохме срещи с охранителни фирми в училищата с инстРуктаж относно мерките за пропускателния режим в сградите, които са особено уязвими обекти. Ще се правят и масирани проверки на кафенета и магазини край училищата за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни", заяви шефът на Пътна полиция - Бургас комисар Жельо Танев.

Предстои да се уточнят графици за изнасяне на беседи за пътната безопасност на децата от началния курс. Мерките са част от традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя". 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от