Доброволци бдят на рискови кръстовища в Бургас на 17 септември

https://www.24chasa.bg/Article/1542835 www.24chasa.bg
Снимка: Фондация "Безопасни улици от Валя"

Членове на фондация "Безопасни улици от Валя" ще бдят на възлови кръстовища в Бургас в първия учебен ден на 17 септември. 

Доброволци с табели "Стоп", познати на запад като сrossing guards ще помагат на учениците да пресичат безопасно. "Табелите вече са готови, такива хора ще има на всички по оживени улици и кръстовища в града", съобщи днес Мария Димитрова, майка на 12-годишната Валя, прегазена на зебра миналата година.

Инициативата бе подкрепена и от сдружение "Младежки глас". Техни представители поискаха днес от образователния инспекторат да им предостави списък на училища, намиращи се в опасни зони, където да разпределят свои доброволци. 
"Разчитам до края на деня това да е направено", каза областният управител на Бургас Константин Гребенаров, който домакинства среща за безопасността на учениците в началото на новата учебна година.

Наред с доброволците, на 17-и около училищата ще има и засилено полицейско присъствие, стана ясно на срещата. То ще продължи до края на октомври, след което ще се дават полицейски наряди. "Проведохме срещи с охранителни фирми в училищата с инстРуктаж относно мерките за пропускателния режим в сградите, които са особено уязвими обекти. Ще се правят и масирани проверки на кафенета и магазини край училищата за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни", заяви шефът на Пътна полиция - Бургас комисар Жельо Танев.

Предстои да се уточнят графици за изнасяне на беседи за пътната безопасност на децата от началния курс. Мерките са част от традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя". 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане