Дръжте се здраво, иде We Will Rock You

https://www.24chasa.bg/Article/1544670 www.24chasa.bg

Продукция за 20 млн. долара с хитовете на "Куин" в зала "Армеец"

Hай-великият мюзикъл на всички времена, направен върху хитовете на “Куин”. Така световната преса описва мегамащабната продукция, която ще гостува с шест представления у нас през май другата година.
На сцената на зала "Арена Армеец" от 15 до 19 май близо 40 артисти ще представят пътуващото шоу с песните на "Куин". Турнето на трупата започва от Великобритания на 27 март догодина.
Спектакълът ще обиколи Финландия, Дания, Ирландия, Холандия, Люксембург, Чехия, Гърция и Ирландия.
У нас екипът на мюзикъла гостува по покана на музикалните компании "София мюзик ентъртейнмънт" и "Лайвнейшън".
Очакваме екип от 130 души, но подробностите относно колко костюма, какви изисквания имат за сцената, за озвучаването те първа ще стават ясни, съобщиха организаторите.
Те обаче разказват, че за миналата година мюзикълът е обиколил почти всички по-големи театри на Обединеното кралство и
е гледан от повече
от половин милионна
британска публика
Заради рекордната продажба на билети We Will Rock You получи престижната награда “Оливиер” и бе официално обявен за любимото шоу на Великобритания, казват организаторите.
За всяко едно от представленията обаче има лимит за гостите в залата. Организаторите трябва да спазят изискването за капацитет от 4500 души.
Режисьор на продукцията е Бен Елтън, който разказва в интервюта пред британската преса, че е разчитал и
се е
доверявал на
напътствията
на Брайън Мей
и Роджър
Тайлър от
"Куин"
Уникалната хореография и зрелищната сценография на мюзикъла са дело на Арлене Филипс.
Музикантите Мей и Тейлър от "Куин" обичат да казват в интервюта, че преди да започнат да работят по We Will Rock You, не са харесвали, дори са проявявали нетърпимост към мюзикълите.
Ентусиазмът и всеотдайността на артистите, както и готовият им екипен труд обаче коренно променя отношението им към този жанр.
Когато плъзва слухът, че един от най-добрите комедийни писатели на Великобритания - Бен Елтън, се е обединил с легендите на рок музиката от "Куин" и готвят спектакъл, таблоидите всяка седмица пускат спекулативни публикации. Настройват общественото мнение със съмнения що за продукт ще бъде нетрадиционната симбиоза между комика и музикантите.
Робърт де Ниро
посещава една
репетиция преди
премиерата
 и остава толкова силно впечатлен от мюзикъла, че решава неговата компания "Трибека" да стане партньор на спектакъла.
Днес за резултата от мюзикъла говорят цифрите. На 24 май тази година лондонската продукция отпразнува своя десетгодишен юбилей. И така се превърна в най-дълго играния спектакъл на сцената на "Доминиън тиатър".
Мюзикълът We Will Rock You е изгледан във Великобритания от повече от 6 милиона зрители.
Над 15 милиона души
от 17 държави
по света са гледали
спектакъла
Комикът Бен Елтън обича да казва: “We Will Rock You е шоу за легендата. Взели сме легендата за "Куин" и сме създали наша собствена измислена история за младежите, които се опълчват на институциите, които се опитват да потиснат тяхната индивидуалност и любовта им към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка, а ние им даваме двама".
Главните герои в мюзикъла са мечтателят Галилео и рокерката Скарамучи. Сюжетът на спектакъла е футуристичен и написан само върху хитовете на "Куин".
Ето какво казва музикантът от "Куин" Брайън Мей за We Will Rock You: “Сценарият на Бен е невероятният бонус на мюзикъла, който може да бъде интерпретиран и като метафора. След като са посетили наш спектакъл, хората остават с чувството, че по някакъв странен начин познават нас, познават “Куин”, нашата битка и са станали част от нашето израстване".
Спектакълът влючва
общо 20 парчета
 на легендарната банда. Продължителността му е около 1,30 часа.
Билетите ще се продават на цени 40, 55, 70, 80 и 100 лева в търговската мрежа. Продажбата им стартира на празника на столицата 19 септември.
Грандиозната продукция обещава блясък, пищни костюми и декори, заря от светлини и хитовете на легендарните "Куин" на българската публика.
Продуцентът на We Will Rock You Фил Мак интайър пък нарича мюзикъла с една-единствена дума - рокекстраваганца.
* Едно от значенията на rock е “разтърсвам”.

Артистите, които ще се качат на сцената, са в рокаджийски перуки и аксесоари.
Артистите, които ще се качат на сцената, са в рокаджийски перуки и аксесоари.

Актьорският състав наброява около 40 души.
Актьорският състав наброява около 40 души.

Артистите от мюзикъла We Will Rock You карат на сцената и рокаджийски мотор.
Артистите от мюзикъла We Will Rock You карат на сцената и рокаджийски мотор.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бойко Борисов призовава за дистанция между чакащите го с нетърпение журналисти на излизане от Светия Синод след срещата с Българиския Патриарх Неофит Снимка: България

Днес по обяд Премиерът на Република България Бойко Борисов се срещна с Негово светейшество българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит и представители на Св. Синод по повод предстоящите Великденски празници. Снимки: Пламен Кодров / България

Като за космическа мисия за две години напред напазарува родният астронавт Александър Александров, видяха топпапараците на "България Днес". Вторият български космонавт препълни пазарската си количка в столичен супермаркет с огромни количества минерална вода, салфетки, захар и хлебни изделия. Генерал-майорът обаче бе скромен с тоалетната