Опростяват процедурите за US виза

https://www.24chasa.bg/Article/1546181 Опростяват процедурите за US виза Опростяват процедурите за US виза www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Посолството на САЩ обяви въвеждането на нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи. Заявка за интервю за американска виза вече може да се прави и по Скайп.

Посолството на САЩ в България въведе опростена система за интервюта и предоставяне на информация за неимигрантски визи. Мисията обяви нови услуги, които ще предоставя безплатно.

Насрочването на събеседването може да стане по телефона или интернет. От България можете да се обадите на тел. 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да говорите на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю. Можете също така да определите ден и час за интервю на http://www.ustraveldocs.com/bg. С оператор от кол центъра можете да се свържете и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

Ако сте одобрени, ще получите вашия паспорт с TNT куриерски услуги.

След като заплатите таксата за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България, гореизброените услуги ще Ви бъдат предоставени безплатно, съобщават от посолството. Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове.

Кандидати за неимигрантска виза, които са си насрочили интервю преди 13 септември 2012 г., следва да се явят в Консулския отдел на Американското посолство за своите интервюта в определеното време.

Цялата процедурата включва 6 стъпки:

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.

Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка, която съдържа информация за плащането.

Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.

Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.

Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.

Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. "Неделчо Бончев" №35 от 08:00 до 19:00 часа, съобщават още от посолството.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Двойно убийство в столичния "Хаджи Димитър", издирват син наркоман

Двойно убийство е извършено по обед в столичния квартал "Хаджи Димитър". Възрастен мъж и дъщеря му са открити мъртви вследствие на множество намушквания с нож.

Бербатов отряза Крисия

Талантливата изпълнителка е била номинирана за прием в благотворителната фондация на футболиста, но в последния момент е била отхвърлена. За неприятната ситуация с горчивина в гласа разказа пред

Първи епидемичен взрив от чревна инфекция, 18 деца са в болница във Варна

30 деца от детска градина "Слънчо" във Варна са прегледани, а 18 са хоспитализирани в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина" със симптоми на чревна инфекция, съобщиха оттам.

ВСС поиска близо 600 млн. лв. за Темида за 2017 г.

Предвижда се увеличение на заплатите на магистратите и съдебните чиновници със 7% По предложение на Цацаров ВСС ще публикува на сайта си всички сключени договори Близо 600 млн. лв.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Полицията отрече за прегазен униформен на магистралата

Служител на пловдивската полиция не е прегазен на магистрала "Тракия", каквато информация се появи по медиите. Това заявиха пред "24 часа" от ръководството на МВР.

Маринела Петрова е новият заместник-министър на финансите

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Маринела Петрова за заместник-министър на финансите на мястото на Карина Караиванова, която беше избрана от Народното събрание за председател на

Рокери искат по-сурови наказания за убийците на пътя (Снимки)

Десетки рокери се събраха пред Съдебната палата, за да поискат по-сурови наказания за убийците на пътя. Те изразиха съпричастност към семействата на загиналите мотористи край Драгоман в неделя.

Подгониха проститутките по пътя Пазарджик - Пловдив

Полицията в Пазарджик започна масирани акции за отстраняване на проститутките от пътя за Пловдив, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Каракачанов: По-добре да ограничаваме права, отколкото да поднасяме цветя след атентат

"По-добре да ограничаваме правата на граждани при риск, отколкото да чета за погребения и да се поднасят цветя, вследствие на терористичен акт." Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ВМРО