Опростяват процедурите за US виза

https://www.24chasa.bg/Article/1546181 Опростяват процедурите за US виза Опростяват процедурите за US виза www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Посолството на САЩ обяви въвеждането на нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи. Заявка за интервю за американска виза вече може да се прави и по Скайп.

Посолството на САЩ в България въведе опростена система за интервюта и предоставяне на информация за неимигрантски визи. Мисията обяви нови услуги, които ще предоставя безплатно.

Насрочването на събеседването може да стане по телефона или интернет. От България можете да се обадите на тел. 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да говорите на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю. Можете също така да определите ден и час за интервю на http://www.ustraveldocs.com/bg. С оператор от кол центъра можете да се свържете и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

Ако сте одобрени, ще получите вашия паспорт с TNT куриерски услуги.

След като заплатите таксата за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България, гореизброените услуги ще Ви бъдат предоставени безплатно, съобщават от посолството. Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове.

Кандидати за неимигрантска виза, които са си насрочили интервю преди 13 септември 2012 г., следва да се явят в Консулския отдел на Американското посолство за своите интервюта в определеното време.

Цялата процедурата включва 6 стъпки:

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.

Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка, която съдържа информация за плащането.

Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.

Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.

p>Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.

Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. "Неделчо Бончев" №35 от 08:00 до 19:00 часа, съобщават още от посолството.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вместо 1,60 за билет – 2 лева (видео)

Билетът за градския транспорт може да достигне и цена от 2 лв, ако го купим от автоматите в превозните средства. За това сигнализира зрител на "Нова телевизия".

Започна срещата на върха на Плевнелиев и лидерите от региона (Снимки)

Току-що започна Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), чийто домакин е президентът Росен Плевнелиев. Тя е под наслов "ПСЮИЕ - 20 години ключ към регионално

14-годишната Анели я няма от 3 дни

14-годишно момиче е в неизвестност, а близки и приятели на семейството се обърнаха със зов за помощ в социалните мрежи. Анели е изчезнала на 29 май.  "ТЪРСИМ АНЕЛИ !!!! Здравейте, приятели!

Бойко Ноев: Има масов отлив на хора от армията

„Има масов отлив на хора от армията”, каза Бойко Ноев пред bTV. По думите му й трябват 1 млрд. лв. допълнително, за да може да функционира нормално. По повод предстоящото купуване на самолети и

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Депутатите отново поправят Изборния кодекс

Сагата с Изборния кодекс продължава. Депутатите от правната комисия подхващат ремонта на новите правила за гласуване буквално дни след обнародването им в държавен вестник, съобщава "Нова телевизия".

Времето се оправя след 20 юни

До настъпване на астрономическото лято на 21 юни времето ще е по-хладно и по-дъждовно от нормата. Тази прогноза направи по Нова тв метеорологът от НИМХ на БАН Мариана Попова.

Елен Герджиков: Няма да има хайки на контрольори в градския транспорт

Подновяването на градския транспорт е видно през последните години и то ще продължи. Не можем да говорим за загуби и печалби в градския транспорт, защото навсякъде по света, включително и в София,

Български емигранти масово купуват луксозни имоти у нас

Българи, които живеят в чужбина, масово започнаха да купуват луксозни имоти у нас. Това съобщи Весела Илиева, управляващ партньор в Unique Estates по време на Седмото издание на форума „Шумът на

Жена на 94 живее в болница, защото синът й отказва да я прибере

Жена на 94 години живее в болница вече медец. Тя е без лични документи и ключ за дома й, синът й отказва да я прибере, предаде bTV. „Сина ми е тука. И сега са беше обадил, че не тая вечер,