Тотю Младенов: Увеличението на пенсиите ще компенсира инфлацията досега

https://www.24chasa.bg/Article/1546596 www.24chasa.bg
Тотю Младенов

Увеличението на пенсиите ще компенсира инфлацията за последните 3 години. То ще е между 8 и 10% и ще засегне всички възрастни хора.

Това обяви в Бургас днес социалният министър Тотю Младенов. Той отказа да конкретизира от кога точно ще се вдигнат парите за старост.

До края на месеца ще има тристранен съвет, където ще се уточнят всички параметри. С изчисленията сега са заети финансовото министерство и Националния осигурителен институт. "До края на годината ще станат ясни конкретните параметри за бюджета, за ДОО. Нека се направят сметките, тогава ще стане ясно", подчерта министърът.

По-ясни са тенденциите за минималната работна заплата. Тя ще се вдигне от 290 на 310 лв. от 1 януари, съобщи Младенов. Като не пропусна да сравни: "За целият ни мандат увеличението на минималната заплата ще е със 70 лв. Тройната коалиция я увеличи с общо 80 лв. при тройно по-голяма инфлация отколкото през периода 2009-2013 г".

Заедно с кмета Димитър Николов министърът откри модерна детска градина в комплекс "Меден рудник". В нея ще учат 130 малчугани, които досега се гъчкаха в няколко помещения в съседен блок. В новата придобавка са инвестирани 3,4 млн. лв. по проект за социалното включване на МТСП.
Младенов направи и първа копка на втори корпус, който ще е част от Общностен център, от чиито услуги ще се ползват над 4000 деца и и родители.

Общо в страната ще бъдат открити 70 такива центрове, бургаският е един от първите завършени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата