Славчо Атанасов: Мечтата ми се сбъдна, дъщеря ми е студентка по медицина

https://www.24chasa.bg/Article/1547057 www.24chasa.bg
Екскметът на Пловдив Славчо Атанасов придружи дъщеря си Силвия на откриване на учебната година в Медицинския университет. СНИМКА: Атанас Кънев

"Миналата година, когато откривах учебната година в Медицинския университет, си пожелах през следващата да бъда тук, но като щастлив родител на студентка по медицина. И явно Господ е чул молбите, които отправям от 3 г. насам", каза вчера бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Той пристигна с дъшеря си Силвия и съпругата си Ели пред обновения аудиторен комплекс в Медицинския университет за старта на учебната година.

Бъдещата докторка каза, че избрала специалността, защото много й вървяла химията. Влизането обаче й струвало много уроци и безсънни нощи в продължение на 3 години.
Щастлив съм, защото я приеха на първо класиране и по първо желание, не криеше радостта си Славчо Атанасов. Силвия е много амбициозна, упорита и последователна в целите си и по това най-много прилича на баща си, добави майката Елена. Атанасов се усмихна, но веднага отклони разговора, че най-важното е, че тази професия дава възможност за добра реализация и развитие.

Силвия още не си е избрала медицинска специалност, но като завърши засега смята да остане тук, за да лекува болни.