"Полет над нощта" май се връща през януари

https://www.24chasa.bg/Article/1550562 www.24chasa.bg
Хачо Бояджиев на коктейл

Предаването "Полет над нощта", създадено и режисирано от покойния вече Хачо Бояджиев, липсва в есенната програма на БНТ.

"Не е спряно, ще се върне през януари подновено", каза последният му водещ Драгомир Драганов-Чая.

Той лично пише концепция за нощното шоу, което беше единственото тв предаване, излъчвано едновременно и в радиоефира.

Кака Лара и Драгомир Драганов са последните водещи на “Полет над нощта”. Хачо Бояджиев (на малката снимка) е негов режисьор до смъртта си.

СНИМКИ: АРХИВ
Кака Лара и Драгомир Драганов са последните водещи на “Полет над нощта”. Хачо Бояджиев (на малката снимка) е негов режисьор до смъртта си. СНИМКИ: АРХИВ

Последното издание на "Полет над нощта" беше в края на юни. Имам уверението на генералния директор на телевизията Вяра Анкова, че от януари предаването отново ще тръгне в ефир, каза вчера Драганов. Той и директорът на продукцията, който беше дясна ръка на Хачо Бояджиев - Владимир Вълчев, съвместно правят нова концепция на предаването.

В момента Драганов прави репортажи за сутрешния блок на БНТ "Денят започва с култура". Доставя ми удоволствие и не мога да стоя със скръстени ръце и да чакам старта на "Полет над нощта", обяснява водещият.

По негови думи в новата концепция няма генерални промени. Просто се съобразяваме с всекидневните индикации на очакванията на зрителите за промяна, които ни пускат писма по електронната поща, каза Драганов.

Нови ще бъдат студиото и визията, диалогичността, на която държеше Хачо, ще бъде съхранена, защото "Полет над нощта" е знаково предаване в съвременното телевизионно пространство въобще, обясни водещият.

Водещата Кака Лара, която му партнираше в студиото на "Полет над нощта", от 6 месеца има своя рубрика "Моето дете" в предаването "На кафе" по Нова тв. В нея тя разказва за раждането, яслите, училищните трепети, детските болести, пубертета и учи зрителите как да общуват с децата си.

"Без Хачо това предаване няма да е същото, но все пак желая успех на Драго, защото е жалко, че вече го няма в ефир", каза вчера Лара. Тя обясни, че липсата му в ефира на националната телевизия и сателитния канал ще е най-болезнена за българите, които живеят зад граница. Защото всеки петък от полунощ до 3 часа те намираха място, където се чуваха техните гласове, каза Лара.

НАЧАЛОТО

"Полет над нощта" е измислено и създадено от Хачо Бояджиев като първото кросмедийно предаване между БНР и БНТ.

Пилотното издание е излъчено в студио на БНР. Водещ тогава е Георги Любенов. През годините в студиото като водещи са се изявявали певицата Десислава Добрева, Станислава Генчева, Лара Береану - Кака Лара, Евгени Будинов, Драгомир Симеонов, покойният вече Емил Трифонов-Кембъла, Иван Иванов-Дядо, Марио Младенов, Виолета Драганова и Драгомир Драганов-Чая. През миналия тв сезон "Полет над нощта" се излъчваше от БНТ1, БНТ Свят и военния канал.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари